Parsi

Siirry osioon

Mikä TikTokin Parsi-toiminto on?  •  Miten voin parsia toisen henkilön videon?  •  Kaikkien omien videoiden parsintayksityisyysasetusten hallinta  •  Yhden videon parsintayksityisyysasetusten hallinta  •  Omaan videoosi liittyvien parsintojen hallinta

Mikä TikTokin Parsi-toiminto on?

Parsi on luontityökalu, jolla voit yhdistää toisen TikTok-videon luomaasi videoon. Jos sallit muiden parsia videoitasi, he voivat käyttää osaa videostasi osana omia videoitaan. Muista, että sinulla täytyy olla julkinen tili, jotta muut voivat parsia videoitasi.

Asetuksissa voit valita, ketkä voivat parsia videoitasi:
Tilisi yksityisyysasetuksissa voit valita, ketkä voivat parsia videoitasi:
•  Kaikki:jos valitset asetukseksi Kaikki ja parsiminen on käytössä, kuka tahansa voi parsia videosi.
•  Kaverit: jos valitset asetukseksi Kaverit ja parsiminen on käytössä, vain kaverisi voivat parsia videotasi. Kaverit ovat TikTok-käyttäjiä, joita sinä seuraat ja jotka seuraavat sinua.

Voit poistaa parsimisen käytöstä kaikissa olemassa olevissa videoissasi kerralla yksityisyysasetuksissasi. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitset poistaa parsimista käytöstä videoissasi yksitellen.

Voit poistaa parsimisen käytöstä tai ottaa sen käyttöön kaikissa videoissasi seuraavasti:
Voit poistaa parsimisen käytöstä tai ottaa sen käyttöön ennen videon julkaisemista tai jo julkaistussa videossa.
•  Jos otat parsimisen käyttöön: Sen ryhmän käyttäjät, jonka valitset kaikkien videoidesi parsinta-asetuksessa, voivat parsia tätä videota. Jos päätät esimerkiksi sallia parsimisen kaikista videoistasi vain kavereille ja otat sitten parsimisen käyttöön yksittäisessä videossa, vain kaverisi voivat parsia tätä videota.
•  Jos poistat parsimisen käytöstä: muut eivät voi parsia videotasi.

Huomioitavia asioita, kun sallit muiden parsia videotasi:
•  Parsivan käyttäjän yksityisyysasetukset määrittävät, ketkä voivat katsoa ja kommentoida parsintaa, ladata sen tai olla vuorovaikutuksessa sen kanssa.
•  Parsinta näkyy vain sen tehneen käyttäjän profiilissa. Alkuperäinen videosi näkyy profiilisivullasi.
•  Jos sallit muiden parsia videotasi ja sitten myöhemmin rajoitat asetuksissa sitä, ketkä voivat käyttää videotasi, tai poistat videosi, kaikki jo tehdyt parsinnat pysyvät silti TikTokissa. Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita, voittehdä videosta ilmoituksen.

Jos olet alle 18-vuotias:
alle 18-vuotiaiden yksityisyys- ja turvallisuusasetuksistasaat lisätietoja parsinta-asetuksistasi.

Miten voin parsia toisen henkilön videota?

Voit parsia videota TikTokissa seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksessa Jaa-painiketta sen videon reunassa, jota haluat parsia.
2. Napauta näytön alareunasta Parsi.
3. Valitse se videon osa, jonka haluat parsia, ja napauta sitten Seuraava.
4. Valitse kuvausasetukset sivupaneelissa.
5. Aloita kuvaus napauttamalla Tallenna-painiketta ja lopeta kuvaus sillä. Napauta sitten valintamerkkiä.
6. Muokkaa videota ja napauta sitten Seuraava.
7. Muokkaa asetuksia, kirjoita teksti ja napauta Julkaise.

Huomautus: parsiminen ei ole käytössä kaikissa videoissa.

Kaikkien omien videoiden parsintayksityisyysasetusten hallinta

Voit valita videoidesi parsinta-asetukset seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alaosasta Profiili.
2. Napauta yläosan Valikko-painiketta.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys.
4. Napauta Yksityisyys ja napauta sitten Parsi.
5. Ketkä voivat parsia videoitasi -kohdassa voit valita, ketkä saavat parsia.

Yhden videon parsintayksityisyysasetusten hallinta

Ennen videon julkaisemista:
Voit valita, haluatko muiden voivan parsia videota. Voit tehdä sen viimeisessä vaiheessa ennen videon julkaisemista.
1. Luo video.
2. Ota Julkaise-näytössä Salli parsiminen -asetus käyttöön tai poista se käytöstä.

Olemassa oleva video:
1. Siirry videoon, jonka haluat päivittää. Omat videot löytyvät profiilistasi.
2. Napauta Lisää vaihtoehtoja -painiketta sivupaneelissa.
3. Napauta näytön alareunasta Yksityisyysasetukset.
4. Ota Salli parsiminen -asetus käyttöön tai poista se käytöstä.

Omaan videoosi liittyvien parsintojen hallinta

Voit katsoa ja poistaa omaan videoosi liittyviä duettoja ja parsintoja. Jos poistat liittyviä videoita, kaikki videoosi liittyvät duetot ja parsinnat, oma alkuperäinen videosi mukaan lukien, poistetaan pysyvästi.

Voit katsoa ja poistaa omaan videoosi liittyviä parsintoja seuraavasti:
1. Napauta TikTok-sovelluksen alaosasta Profiili.
2. Napauta yläosan Valikko-painiketta.
3. Napauta Asetukset ja yksityisyys.
4. Napauta Yksityisyys ja napauta sitten Parsi.
5. Napauta Hallitse liittyviä videoita.
6. Napauta Lisää vaihtoehtoja -painiketta videon vieressä. Toimi siellä seuraavasti:
  ༚  Jos haluat nähdä kaikki videoosi liittyvät duetto- ja parsintavideot, napauta Katso tiedot.
  ༚  Jos haluat poistaa kaikki videot, napauta Poista kaikki ja sitten Poista. Tämä poistaa pysyvästi alkuperäisen videosi ja kaikki siihen liittyvät duetto- ja parsintavideot. Jos haluat säilyttää oman alkuperäisen videosi, voit ladata sen omaan laitteeseesi ennen poistamista yllä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Huomautus: tämä toiminto ei ole tällä hetkellä käytettävissä kaikkialla.

Jos haluat poistaa yksittäisiä videoosi liittyviä duettovideoita, voit ottaa meihin yhteyttä verkkolomakkeellamme.