Toegankelijkheid

Naar een onderdeel springen

Tekstgrootte  •  Automatisch gegenereerde ondertitels  •  Automatisch gegenereerde ondertitels voor je TikTok-video's beheren  •  Makersondertitels  •  Tekst-naar-spraak  •  Lichtgevoeligheid

Tekstgrootte

Voer de volgende stappen uit om de tekstgrootte op TikTok aan te passen:
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op Menu.
3. Selecteer Instellingen en privacy.
4. Selecteer Toegankelijkheid.
5. Selecteer Tekstgrootte. Gebruik de schuifregelaar om de tekstgroottes te bekijken.
6. Tik op Aanpassen om je nieuwe tekstgrootte in te stellen.

Nadat je de tekstgrootte hebt aangepast op iOS, wordt de app afgesloten. Je moet de app handmatig opnieuw openen. De Android-versie van TikTok opent zichzelf opnieuw. Nadat de app weer is geopend, zie je je geselecteerde tekstgrootte.

Opmerking: het aanpassen van de tekstgrootte in je apparaatinstellingen heeft geen invloed op de tekstgrootte in TikTok. Je kunt de tekstgrootte alleen wijzigen via de appinstellingen.

Automatisch gegenereerde ondertitels

Voor automatisch gegenereerde ondertitels wordt gebruik gemaakt van spraakherkenningstechnologie om tekst te genereren voor audio- of videocontent. Ondertitels worden automatisch gegenereerd voor video's die je uploadt. Dit kan mensen die doof of slechthorend zijn helpen om toegang te krijgen tot content op TikTok.

Automatisch gegenereerde ondertitels voor je TikTok-video's beheren

Zo selecteer je de taal van de ondertitels:
1. Upload een video in de TikTok-app.
2. Tik in het scherm Plaatsen op de knop Meer opties….
3. Tik op Videotaal selecteren.
4. Tik wanneer je klaar bent op Plaatsen. In aanmerking komende video's tonen automatisch gegenereerde ondertitels op basis van de geselecteerde taal.

Zo bewerk je automatisch gegenereerde ondertitels voor een video of verwijder je ze vanuit het videobewerkingsscherm:
1. Tik op de ondertitels van je video.
2. Tik op de knop Ondertitels bewerken.
3. Bewerk of verwijder ondertitels van je video.
4. Tik op Opslaan bovenaan om de ondertitels bij te werken.

Makersondertitels

Je kunt makersondertitels bewerken en ontwerpen voor je video's. Je kunt bijvoorbeeld het lettertype en de tekstkleur aanpassen.

Zo schakel je makersondertitels in bij het maken van een video:
1. Tik onderin de TikTok-app op de knop Bericht toevoegen +.
2. Upload of neem een video op en ga verder naar het bewerkingsscherm.
3. Tik op de knop Ondertitels aan de zijkant van het scherm. De spraakaudio van je video wordt dan automatisch omgezet in tekst.
   ༚  Als je makersondertitels voor het eerst gebruikt, wordt je gevraagd om de functie in te schakelen.
5. Nadat de ondertitels zijn gemaakt, kun je elke regel bekijken en bewerken. Tik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Tekst-naar-spraak

Met tekst-naar-spraak kan tekst in een video hardop worden voorgelezen voor mensen die hulp nodig hebben bij het lezen van tekst op het scherm.

Zo gebruik je tekst-naar-spraak bij het maken van een video:
1. Tik onderaan op de knop Bericht toevoegen + om een video te maken.
2. Upload of neem een video op en ga verder naar het bewerkingsscherm.
3. Tik op Tekst aan de zijkant van het scherm en typ vervolgens de tekst die je aan je video wilt toevoegen.
4. Tik op de tekstregel die je hardop wilt laten voorlezen en selecteer vervolgens Tekst-naar-spraak.

Lichtgevoeligheid

We voegen een lichtgevoeligheidswaarschuwing toe aan je video's als deze TikTok-effecten bevatten die visuele gevoeligheid bij anderen kunnen veroorzaken. Kijkers kunnen ervoor kiezen om niet te kijken en kunnen hun videoweergavevoorkeuren beheren in hun accountinstellingen. Lees meer over lichtgevoelige video's op TikTok.