Nummers van TikTok toevoegen

Nummers van TikTok toevoegen aan een muziekapp

Je kunt nummers van TikTok toevoegen aan je afspeellijsten in verschillende muziekapps, waaronder Amazon Music, Apple Music en Spotify.

Opmerking: alleen originele nummers die beschikbaar zijn in de muziekapp kunnen aan je afspeellijst worden toegevoegd.

Een muziekapp koppelen met TikTok

Vanuit de Voor jou-feed
1. Ga in de TikTok-app naar de video die een nummer bevat dat je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
2. Tik onderaan op Nummer toevoegen.
3. Tik op de gewenste muziekapp en volg de instructies om je account te koppelen.

Houd er rekening mee dat deze optie niet overal beschikbaar is.

Via het nummer
1. Ga in de TikTok-app naar de video die een nummer bevat dat je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
2. Tik onderaan op het geluid.
3. Tik op Toevoegen aan muziekapp, selecteer de gewenste muziekapp en volg de instructies om je account te koppelen.

Je kunt ook een muziekapp koppelen in je instellingen door op Muziek te tikken en vervolgens Kies app te selecteren.

Zo voeg je een nummer van TikTok toe aan je afspeellijst

1. Ga naar de video die een nummer bevat dat je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
2. Tik onderaan op de knop Toevoegen aan muziekapp. Je kunt ook op het nummer tikken en vervolgens op de muziekapp.
Het nummer wordt dan toegevoegd aan de standaard afspeellijst in de gewenste muziekapp. Houd er rekening mee dat de standaard afspeellijst kan verschillen afhankelijk van de geselecteerde muziekapp. Als je wijzigingen wilt aanbrengen:
   ༚   Tik op Bewerken in de bevestigingsmelding en selecteer vervolgens een andere afspeellijst (alleen Amazon Music en Apple Music).
   ༚   Tik op Ongedaan maken in de bevestigingsmelding om het nummer uit je afspeellijst te verwijderen (alleen Spotify). Houd er rekening mee dat deze optie niet overal beschikbaar is.

Zo beheer je de aan je TikTok-account gekoppelde muziekapp

1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Muziek en vervolgens op Opslaan in muziekapp.
5. Om een gekoppeld account te verwijderen, selecteer je de muziekapp en tik je op Ontkoppelen. Om van muziekapp te wisselen, selecteer je een andere app en tik je op Wisselen.