Vermeldingen op TikTok

Ga naar een onderdeel

Wat zijn vermeldingen op TikTok?  •  Hoe noem je mensen op TikTok  •  Hoe bepaal je wie je mag noemen

Wat zijn vermeldingen op TikTok?

Dankzij vermeldingen kun je mensen taggen in je reacties, Stories, berichten en bijschriften. Je kunt iedereen met een TikTok-account noemen, op voorwaarde dat deze gebruiker dat toestaat, ongeacht of hun account privé of openbaar is. De personen die je noemt, krijgen hier een melding van en worden doorgestuurd naar de content waarin je ze hebt genoemd.

Hoe noem je mensen op TikTok

Zo kun je iemand noemen:
In een bericht
1. Neem je content op of upload je content in de TikTok-app.
2. Kies in het voorbeeldscherm een van de volgende opties om iemand te noemen:
   ༚  Tik op het scherm en voer @ in gevolgd door de nickname van de persoon die je wilt noemen, of selecteer de nickname uit de lijst met voorgestelde accounts (niet beschikbaar voor tekstberichten).
   ༚  Tik op de knop Tekst aan de zijkant en voer @ in gevolgd door de nickname van de persoon die je wilt noemen, of selecteer de nickname uit de lijst met voorgestelde accounts (niet beschikbaar voor tekstberichten).
   ༚  Tik op de knop Stickers aan de zijkant en selecteer de sticker Mention. Voer nu de nickname in van de persoon die je wilt noemen of selecteer de nickname uit de lijst met voorgestelde accounts.
3. Maak eventuele wijzigingen en plaats je content.

In een reactie
1. Open in de TikTok-app de video die je met iemand wilt delen.
2. Tik op de knop Reacties aan de zijkant van de video.
3. Tik op de knop Noemen in de reactiebalk en voer de nickname in van de persoon die je wilt noemen of selecteer de nickname uit de lijst met voorgestelde accounts.
4. Tik op de knop Reactie plaatsen.

In een beschrijving van een bericht
1. Nadat je je content hebt gemaakt en bewerkt, ga je verder naar het scherm Plaatsen.
2. Tik op @ Noemen en zoek naar de persoon die je wilt noemen of selecteer de nickname uit de lijst met voorgestelde accounts.
3. Voeg je beschrijving en hashtags toe of bewerk je content en tik vervolgens op Plaatsen.

Als je mensen noemt in een bericht ontvang je een melding wanneer hun vrienden (volgers die zij terugvolgen) dat bericht liken of een reactie achterlaten.

Hoe bepaal je wie je mag noemen

Je kunt zelf aangeven wie jou mag noemen in hun reacties, Stories, fotoberichten of videobeschrijvingen.

Om je instellingen voor vernoemingen te beheren:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu☰ en selecteer Instellingen en privacy.
3. Tik op Privacy.
4. Tik op Vermeldingen en tags.
5. Tik op 'Vermeldingen' en selecteer wie jou mag noemen. Je kunt kiezen uit Iedereen, Mensen die je volgt, Vrienden (volgers die je terugvolgt) of Niemand.