Een video erkennen

Ga naar het onderdeel

Over het erkennen van een maker of video op TikTok  •  Een TikTok-video erkennen  •  Een maker erkennen in je TikTok-video  •  Erkennen na het plaatsen van een TikTok-video

Over het erkennen van een maker of video op TikTok

Als je een video plaatst die geïnspireerd is door een andere maker of waarin een andere maker voorkomt, kun je in je videobeschrijving of opmerking de video of maker noemen om die maker te erkennen. Zo kunnen makers die trends hebben bedacht of originele content hebben gemaakt, erkend en gevierd worden voor hun content.

Een TikTok-video erkenning geven

Zo geef je een TikTok-video erkenning:
1. Tik in de TikTok-app op Video's in het scherm Plaatsen.
2. Selecteer de video die je erkenning wilt geven op het tabblad Geluid, Geplaatst, Geliket of Favorieten en tik op Bevestigen. Als alternatief kun je de video-URL kopiëren en plakken in de beschrijving van je bericht.
3. Geef een beschrijving op, pas de video-instellingen aan en tik op Plaatsen. De gekozen video wordt weergegeven in de beschrijving van het bericht en de maker wordt geïnformeerd.

Opmerking: je kunt maximaal 3 video's erkenning geven.

Een maker erkenning geven in je TikTok-video

Zo geef je iemand erkenning op TikTok:
1. Tik in de TikTok-app op Noemen in het scherm Plaatsen.
2. Voer de naam of de gebruikersnaam van de maker in het zoekveld in of blader om een maker te kiezen uit je Vrienden of Volgend-lijst.
3. Geef een beschrijving op, pas de video-instellingen aan en tik op Plaatsen. De maker wordt genoemd in de beschrijving van het bericht en de maker wordt geïnformeerd.

Erkenning geven na het plaatsen van een TikTok-video

Als je al een video hebt geplaatst en een maker erkenning wilt geven, dan kun je de maker noemen in een reactie.

Zo geef je erkenning in een reactie:
1. Tik in de TikTok-app op de knop Reacties naast je video.
2. Tik in het reactieveld op de knop Noemen om de maker te zoeken en taggen.
3. Tik op de knop Plaatsen. De maker wordt genoemd in de reactie en wordt geïnformeerd.