Een video erkennen

Ga naar het onderdeel

Over het erkennen van een maker of video op TikTok  •  Een TikTok-video erkennen  •  Een maker erkennen in je TikTok-video  •  Erkennen na het plaatsen van een TikTok-video

Over het erkennen van een maker of video op TikTok

Als je een video plaatst die geïnspireerd is door een andere maker of waarin een andere maker voorkomt, kun je in je videobeschrijving of opmerking de video of maker noemen om die maker te erkennen. Zo kunnen makers die trends hebben bedacht of originele content hebben gemaakt, erkend en gevierd worden voor hun content.

Een TikTok-video erkennen

Zo erken je een TikTok-video:
1. Tik in het scherm Plaatsen op Video's.
2. Selecteer de video die je wilt erkennen op het tabblad Geluid, Geplaatst, Geliket of Favorieten en tik op Bevestigen. Als alternatief kun je de video-URL kopiëren en plakken in de beschrijving van je bericht.
3. Geef een beschrijving op, pas de video-instellingen aan en tik op Plaatsen.
De gekozen video wordt weergegeven in de beschrijving van het bericht en de maker wordt geïnformeerd.
Opmerking: je kunt maximaal 3 video's erkennen.

Een maker erkennen in je TikTok-video

Zo erken je iemand op TikTok:
1. Tik in het scherm Plaatsen op Noemen.
2. Voer de naam of de gebruikersnaam van de maker in het zoekveld in of blader om een maker te kiezen uit je Vrienden of Volgend-lijst.
3. Geef een beschrijving op, pas de video-instellingen aan en tik op Plaatsen.
De maker wordt geïnformeerd en wordt genoemd in de beschrijving van het bericht.

Erkennen na het plaatsen van een TikTok-video

Als je al een video hebt geplaatst en een maker wilt erkennen, dan kun je de maker noemen in een reactie.

Zo geef je erkenning in een reactie:
1. TIk op het reactiepictogram op je video.
2. Tik in het reactieveld op het @-pictogram om een maker te zoeken en te taggen.
3. TIk op het plaatsingspictogram.
4. Houd de reactie ingedrukt en tik vervolgens op Reactie vastmaken. Je reactie wordt bovenaan vastgemaakt.
De maker wordt geïnformeerd en wordt genoemd in de reactie.

Als je geverifieerd bent, verlies je de verificatie als je je gebruikersnaam wijzigt. Neem contact op met de ondersteuning via Een probleem melden als je een geverifieerd account hebt waarvan je de naam wilt wijzigen.