Promotie gebruiken om je TikTok-publiek te vergroten

Naar een onderdeel springen

Wat is Promotie  •  Naar je Promotie-pagina gaan  •  Een Promotie-video instellen  •  Informatie over je video bekijken

Wat is Promotie

Promotie is een advertentietool die je kunt gebruiken in de TikTok-app om meer mensen je video's te laten ontdekken, meer mensen naar je website te leiden en je kansen op volgers te vergroten. Dit betekent dat je video als advertentie wordt getoond gedurende de tijd dat je de video promoot. Promotie is beschikbaar voor alle TikTok-accounts.

Met Promotie kun je basisinformatie over je video bijhouden als gevolg van je Promotie-campagne, zoals:
•  Het aantal videoweergaven.
•  Het aantal likes, reacties en delingen voor je video.
•  Hoeveel mensen je websitelink hebben bezocht.
•  De demografische gegevens van de mensen die interactie met je video hebben.

Als je Promotie wilt gebruiken, onthoud dan het volgende:
•  Promotie is alleen beschikbaar voor openbare video's.
•  Je kunt alleen video's promoten die originele geluiden gebruiken die voor commerciële doeleinden kunnen worden gebruikt. Promotie is niet beschikbaar voor video's met auteursrechtelijk beschermde geluiden.
   ༚  De
commerciële muziekbibliotheek is onze bibliotheek van meer dan 500.000 commerciële geluiden die kunnen worden gebruikt voor je Promotie-video.
•  Je ziet de kosten voor het gebruik van Promotie bij het instellen ervan. De kosten worden weergegeven in de lokale valuta (Android) of in oplaadbare munten (iOS).
•  Promotie is slechts een hulpmiddel om je te helpen je video zichtbaarder te maken. Om te leren hoe je video's maakt die je helpen contact te maken met je publiek en te groeien als contentmaker op TikTok, zie ons
Makersportaal.

Om Promotie te gebruiken moet je:
•  18 jaar of ouder zijn.
•  Akkoord gaan met onze
Promotie-gebruiksvoorwaarden, onze Promotie-betalingsvoorwaarden, ons Promotie-privacybeleid en het Advertentiebeleid van TikTok.

Ontdek meer over andere contentstrategieën voor makers in ons Makersportaal.

Ga naar je Promotie-pagina

Je kunt op enkele verschillende manieren naar de Promotie-tool gaan: vanuit Makerstools, vanuit een TikTok-video of vanuit het Zakelijk pakket.

Vanuit Makerstools:
1. Tik in de TikTok-app rechtsonder op Profiel om naar je profiel te gaan.
2. Tik op het pictogram met 3 lijnen rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
3. Tik op Makerstools en vervolgens op Promotie.

Vanuit een TikTok-video die je wilt promoten:
1. Tik vanuit de video die je wilt promoten op ... rechts.
2. Tik op Promotie.

Met een zakelijk account vanuit het Zakelijk pakket:
1. Tik in je profiel op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
2. Tik vervolgens op Zakelijk pakket.
3. Tik op Promotie.

Een Promotie-video instellen

Nadat je Promotie hebt geselecteerd in je instellingen, kun je je Promotie-video instellen.
1. Tik op je Promotie-pagina op de video die je wilt promoten.
   ༚  Opmerking: je kunt alleen openbare video's promoten.
2. Kies een doel voor de promotie van je video en tik vervolgens op
Volgende onderaan. Je kunt kiezen uit:
   ༚
Meer videoweergaven. Dit helpt om meer mensen je video te laten kijken.
   ༚
Meer websitebezoeken. Dit leidt meer mensen naar je website.
   ༚
Meer volgers. Dit helpt je meer volgers te krijgen.
3. Als je
Meer websitebezoeken kiest, voer dan je website-URL in en kies een actieknop voor je website (bijvoorbeeld: Meer informatieNu kopen of Registreren). Tik vervolgens op Opslaan.
4. Tik op de cirkel naast het publiek dat je wilt bereiken en vervolgens op
Volgende. Je kunt kiezen uit:
   ༚
Automatisch. Dit betekent dat TikTok het publiek kiest voor je.
   ༚
Aangepast. Je kunt het geslacht, leeftijdsbereik en interesse kiezen die je wilt bereiken.
5. Stel je budget en duur in en tik vervolgens op
Volgende.
6. Voeg je betaalgegevens toe (Android) of laad je munten op (iPhone).
7. Tik op
Promotie starten.

Informatie over je video bekijken

Nadat je een Promotie-video hebt ingesteld, kun je de pagina Promotiedetails gebruiken om te zien hoe je video het doet. Je hebt toegang tot de informatie over je video terwijl je Promotie-video loopt en nadat de promotie is afgelopen.

De pagina Promotiedetails
De pagina Promotiedetails toont informatie over je video, waaronder:
•  De status van je video (in beoordeling, actief, gepauzeerd of geweigerd).
•  Het bedrag dat je hebt besteed en hoelang de promotie heeft geduurd.
•  Het aantal videoweergaven.
•  Het aantal linkklikken (als je ervoor kiest je website te promoten).
•  Het aantal likes, reacties en delingen.
•  Leeftijdsbereik en geslachtspercentages.

Zo ga je naar de pagina Promotiedetails:
1. Tik rechtsonder op
Profiel.
2. Tik op het
3-lijnenpictogram rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
3. Tik op
Makerstools en vervolgens op Promotie.
4. Tik op de Promoties-pagina op
Details weergeven.