TikTok naar een tv casten

Ga naar een onderdeel

De TikTok-app casten naar je tv  •  Welke apparaten kun je gebruiken om TikTok naar een tv te casten?  •  TikTok casten naar een tv

TikTok kijken op een tv

Je kunt TikTok-video's kijken op tv door te casten vanaf je mobiele telefoon.

Welke apparaten kun je gebruiken om TikTok naar een tv te casten?

Je kunt TikTok casten vanaf de volgende apparaten:
•  Een Android-telefoon met Android 6.0 of nieuwer
•  Een iPhone met iOS 12.0 of nieuwer

Opmerking: je kunt TikTok casten naar apparaten die Google Chromecast ondersteunen. Ontdek meer over de tv's die vereist zijn voor Chromecast-apparaten.

TikTok casten naar een tv

Zo cast je naar een tv vanaf je apparaat:
1. Zorg dat je telefoon en tv met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden. Open vervolgens de TikTok-app en ga naar de video die je naar je tv wilt casten.
2. Tik op de knop Delen en vervolgens op Casten naar tv onderaan. Je moet mogelijk naar rechts bladeren om Casten naar tv te zien. Als dit de eerste keer is dat je cast, wordt je in iOS gevraagd om toegang tot je lokale netwerk toe te staan om te casten naar apparaten.
3. Kies naar welke tv je wilt casten. Als je de tv niet ziet, tik dan op de knop Vernieuwen.
4. Om het casten te stoppen, tik je op de banner van het castingapparaat onderaan en vervolgens op Tik om de verbinding te verbreken.

Opmerking: om van tv te wisselen, tik je onderaan op de banner van het castingapparaat en selecteer je vervolgens de tv waarnaar je wilt casten.