Cameratools

Naar een onderdeel springen

Wisselen  •  Snelheid  •  Videolengte  •  Timer  •  Flitser  •  Zoom

Wisselen

Zo wissel je tijdens het opnemen van camera:

1. Tik op Wisselen rechtsboven in het camerascherm.
2. De camera wisselt naar de voor- of achtercamera.

Snelheid

Zo pas je tijdens het opnemen de snelheid aan:

1. Tik op Snelheid rechtsboven in het camerascherm.
2. Zoek de snelheidsopties boven de rode opnameknop.
3. Stel de gewenste snelheid in.

Opmerking: de snelheden 0,3x en 0,5x vertragen de video, 1x is de standaard opnamesnelheid en 2x en 3x versnellen de video.

Videolengte

Je video's op TikTok kunnen verschillende lengtes hebben:
• Video's die je maakt op TikTok kunnen maximaal 60 seconden lang zijn.
• Video's die je uploadt kunnen maximaal 3 minuten lang zijn.

Voor video's opgenomen in je TikTok-app:
1. Tik op onderaan op
+.
2. Kies onderaan
15 s of 60 s.
   • Als je
15 s kiest, stopt het opnemen van je video automatisch na 15 seconden.
   • Als je
60 s kiest, kun je op elk moment stoppen met opnemen, of het opnemen van je video stopt automatisch na 60 seconden.
3. Tik op de rode knop om de opname te starten en te stoppen en tik vervolgens op het vinkje.
4. Tik rechtsboven op
Clips aanpassen.
5. Schuif de rode balk naar links of rechts om de lengte van je video in te stellen.
Opmerking: als je een geluid selecteert voordat je je video opneemt of uploadt, wordt de videolengte bepaald door de lengte van het geluid.

Voor video's die je uploadt:
In de Android- of iPhone-app
1. Tik onderaan op de
+ om een video te maken.
2. Tik onderaan op
Uploaden.
3. Kies de video die je wilt uploaden en tik op
Volgende.
4. Schuif de rode balk naar links of rechts om de lengte van je video in te stellen.

Op je computer
1. Klik rechtsboven op het
[wolkpictogram].
2. Klik op
Video selecteren om te uploaden.
3. Kies de video die je wilt uploaden.
Als je een video van je computer uploadt, wordt je gehele video geüpload. Upload je video vanuit je Android- of iPhone-app om de lengte ervan te wijzigen.

Voor video's langer dan 60 seconden zijn enkele functies momenteel niet beschikbaar:
• Duet
• Aanhechten
Opmerking: video's langer dan 60 seconden kunnen geen content van anderen bevatten.

Timer

Gebruik de timer om video's op te nemen zonder de opnameknop ingedrukt te houden.

Zo neem je op met de timer:

1. Tik op
Timer in het zijpaneel rechts.
2. Kies de gewenste videoduur door het stoppunt te markeren.
3. Tik op
Aftellen starten. De app telt af en begint dan met opnemen. Stop op elk moment met opnemen door op de opnameknop te tikken.

Flitser

Zo schakel je tijdens het opnemen de flitser in:

1. Tik op + onderin het scherm om een video te maken.
2. Tik op
Flitser om het licht in te schakelen en tik nogmaals om het licht uit te schakelen.

Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar als je de camera aan de achterkant gebruikt (niet in selfiemodus).

Zoomen

Zo zoom je tijdens het opnemen in en uit:

1. Druk lang op het camerascherm.
2. Houd vast en beweeg in één richting om uit te zoomen.
3. Houd vast en keer terug naar de oorspronkelijke positie om in te zoomen.

Een andere manier om in te zoomen:

1. Open het camerascherm door op
+ te tikken.
2. Knijp je vingers samen of spreid ze om in of uit te zoomen.