Bewerken, plaatsen en verwijderen

Naar een onderdeel springen

Effecten toevoegen na het opnemen  •  Een video-omslag toevoegen  •  Een concept opslaan  •  Een bericht verwijderen  •  Verwijderde TikToks herstellen

Effecten toevoegen na het opnemen

Nadat je een video hebt opgenomen of geüpload, kun je effecten toevoegen, tekst bewerken en stickers of emoji's toevoegen. Voor meer bewerkingsopties lees je meer over geavanceerde bewerking van je TikTok-video's.

Zo voeg je tekst toe na het opnemen of uploaden van een video:
1. Tik op de knop Tekst in het zijpaneel.
2. Voer de gewenste tekst in en sleep de tekst naar de gewenste plek in je video. Tik bovenaan op Gereed om je bewerkingen op te slaan.
3. Selecteer het gewenste lettertype voor de tekst. Tik bovenaan op het kleurenwiel om de tekst- en achtergrondkleur aan te passen. Je kunt ook de uitlijning wijzigen en markeringen toevoegen aan je tekst.
4. Houd de tekst ingedrukt om deze te verplaatsen naar de gewenste plek in je video.
5. Tik op de gewenste clip om in en uit te zoomen. Schuif twee vingers naar elkaar toe of van elkaar weg over de tekst om de grootte aan te passen. Tik op Gereed om je bewerkingen op te slaan.

Zo voeg je een sticker of emoji toe na het opnemen:
1. Tik in het voorbeeldscherm op de knop Stickers in het zijpaneel.
2. Selecteer het tabblad Stickers of Emoji's of zoek naar geanimeerde GIF's.
3. Selecteer een item en houd het ingedrukt om het te verslepen naar de gewenste plek in de video.

Opmerking: er kunnen meerdere teksten en stickers worden toegevoegd aan een video.

Zo verwijder je tekst of stickers:
1. Houd ingedrukt op de tekst of sticker die je wilt verwijderen.
2. Verplaats de tekst of sticker naar de bovenkant van de video tot de knop Verwijderen verschijnt.
3. Sleep de tekst of sticker naar de knop Verwijderen tot deze wordt geselecteerd en laat vervolgens los.

Een video-omslag toevoegen

Een video-omslag is de miniatuur die een voorbeeld geeft van je video op plaatsen zoals je profiel of zoekresultaten. Je kunt een video-omslag selecteren voordat je een nieuwe video plaatst.

Zo selecteer je een video-omslag:
1. Tik in het plaatssingsscherm op Omslag selecteren op de videominiatuur.
2. Sleep en plaats het kader ergens in je video.
3. Tik bovenaan op Opslaan.

Een concept opslaan

Zo sla je een concept op:
1. Neem je video op en bewerk deze.
2. Tik op Concepten in het scherm Plaatsen.

Concepten worden opgeslagen op het tabblad Video's in je profiel. Je concepten zijn pas beschikbaar voor anderen wanneer je ze plaatst.

Concepten kunnen worden verwijderd om de volgende redenen:
1. TikTok is verwijderd van een apparaat en er vervolgens opnieuw op geïnstalleerd.
2. Het account is verplaatst of er is naar een ander apparaat gewisseld.

Onthoud dat concepten niet kunnen worden gedeeld of overgedragen tussen verschillende accounts.

Een bericht verwijderen

Als je een bericht verwijdert, blijft het tot 30 dagen in ons systeem voordat het definitief wordt verwijderd.

Zo verwijder je een TikTok-video:
1. Ga naar de video die je wilt verwijderen.
2. Tik op de knop Meer opties... naast de video.
3. Tik op Verwijderen.

Verwijderde TikTok-berichten herstellen

Als een verwijderd bericht zich nog binnen de respijtperiode van 30 dagen bevindt, kun je het bekijken in de map Recent verwijderd. Tijdens deze respijtperiode kun je je verwijderde bericht terughalen en herstellen in je TikTok-profiel.

Zo herstel je verwijderde berichten:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer Instellingen en privacy.
3. Selecteer Activiteitencentrum en tik op Recent verwijderd om de berichten te bekijken die de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd.
4. Tik op het bericht dat je wilt herstellen.
5. Tik op Herstellen om het verwijderde bericht te herstellen. Je herstelde bericht wordt opnieuw weergegeven in je profiel.

Als je een recent verwijderd TikTok-bericht herstelt, herstel je ook alle bijbehorende reacties en likes.

Opmerking: als je een Duet- of Aanhecht-video hebt gemaakt en de oorspronkelijke maker de video en alle Duets en Aanhechtingen heeft verwijderd, dan kun je je video niet herstellen. Als de originele video echter actief blijft en je je Duet of Aanhechting verwijdert, dan kun je je video wel herstellen.