Bewerken, plaatsen en verwijderen

Naar een onderdeel springen

Effecten toevoegen na opnemen  •  Een video-omslag toevoegen  •  Een concept opslaan  •  Een video verwijderen

Effecten toevoegen na opnemen

Zo voeg je tekst toe na het opnemen:

1. Tik op Tekst onderin het bewerkingsscherm.
2. Selecteer het gewenste lettertype en pas de kleur en achtergrond van je tekst aan.
3. Tik op
Gereed.
4. Tik en sleep om de tekst naar de gewenste plek in je video te verplaatsen.

Zo wijzig je de lettergrootte:

1. Knijp of zoom in op de tekst.
2. Pas aan naar de gewenste lettergrootte.

Zoe voeg je een sticker of emoji toe:

1. Tik op
Stickers onderin het bewerkingsscherm.
2. Selecteer het tabblad
Stickers of Emoji's of zoek naar geanimeerde GIF's.
3. Tik om je selectie te maken en sleep dan om je animatie naar een gewenste plek op je video te verplaatsen.

Opmerking: er kunnen meerdere teksten en stickers worden toegevoegd aan een video.

Zo verwijder je tekst of stickers:

1. Druk lang op de tekst of sticker die je wilt verwijderen en verplaats deze naar een plek bovenaan de video.
2. Het pictogram
Verwijderen wordt weergegeven
3. Verplaats de tekst of sticker naar het pictogram totdat het rood wordt. Het item wordt verwijderd.

Een video-omslag toevoegen

Een video-omslag is de miniatuur die mensen zien wanneer ze een raster van video's bekijken op TikTok. Je kunt een video-omslag selecteren voordat je een nieuwe video plaatst.

Zo selecteer je een video-omslag:

1. Tik op de plaatsingspagina op
Omslag selecteren op de videominiatuur.
2. Sleep het roze kader ergens op de video.
3. Tik op
Opslaan rechtsboven.

Een concept opslaan

Zo sla je een concept op:

1. Neem je video op en bewerk die.
2. Tik op
Concepten op de plaatsingspagina.

Opmerking: de video wordt opgeslagen in de map Concepten van je profiel. Conceptvideo's zijn alleen zichtbaar voor jou totdat ze worden geplaatst.

Concepten worden alleen lokaal opgeslagen en zijn mogelijk verwijderd om de volgende redenen:

1. TikTok is verwijderd van een apparaat en vervolgens opnieuw geïnstalleerd.
2. Het account is verplaatst of overgezet naar een ander apparaat.

Opnames kunnen niet tussen verschillende accounts worden gedeeld of overgedragen.

Een video verwijderen

Zo verwijder je een video:

1. Bekijk de video die je wilt verwijderen.
2. Tik op het
3-stippenpictogram rechts van de video.
3. Selecteer
Verwijderen.