TikTok-stickers

Ga naar een onderdeel

Wat zijn stickersets op TikTok?  •  Stickersets maken op TikTok  •  Je stickersets beheren  •  Wat zijn videostickers op TikTok?  •  Een videosticker maken op TikTok  •  Je videostickers beheren

Wat zijn stickersets op TikTok?

Stickersets zijn afbeeldingen die kunnen worden gebruikt in directe berichten op TikTok. Je kunt je eigen stickercreaties uploaden naar TikTok-stickers om stickersets te maken en ze beschikbaar te stellen in de stickerwinkel voor anderen die ze in directe berichten kunnen versturen.

Opmerking: je moet 18 jaar of ouder zijn om stickersets te uploaden. Als je jonger dan 18 bent, moet je bevestigen dat je toestemming hebt van een ouder of voogd volgens de Gebruiksvoorwaarden.

Stickersets maken op TikTok

Je kunt je stickercreaties op je computer uploaden naar TikTok Stickers om stickersets te maken.

Zo upload je stickers:
1. Ga in je desktopbrowser naar www.tiktok.com/stickers en log in op je TikTok-account.
2. Klik op Nieuwe set maken of Maken in het zijmenu en volg de instructies op het scherm om een stickertype te selecteren. Je kunt kiezen uit Statisch of Geanimeerd.
3. Selecteer op je computer de stickers die je wilt opnemen in de set en upload ze. Als je Geanimeerd hebt gekozen, moet je ook een miniatuurafbeelding uploaden.
Je kunt het volgende uploaden:
   ༚  Maximaal 24 stickers per set.
   ༚  APNG-, GIF-, WebP-, PNG- en JPEG-bestanden.
   ༚  Maximaal 3 MB per bestand.
   ༚  Bestanden met een beeldverhouding van 1:1.
4. Voer een naam in voor elke afzonderlijke sticker. Het maximale aantal tekens is 16. Je kunt de stickerset ook herordenen, verwijderen en een voorbeeld ervan bekijken.
5. Nadat je al je stickers hebt geüpload, klik je op Volgende om door te gaan. Je kunt ook op Concept opslaan klikken om het later af te maken.
6. Volg de instructies op het scherm om een naam, omslagafbeelding en beschrijving toe te voegen voor de stickerset. Klik op Volgende om door te gaan.
7. Controleer je set en onze Gebruiksvoorwaarden en bevestig dat je de auteursrechten bezit.
8. Klik op Verzenden om te voltooien.

Eenmaal verzonden, wordt je stickerset beoordeeld om zeker te zijn dat deze voldoet aan onze Communityrichtlijnen en Gebruiksvoorwaarden. Gedurende deze tijd kun je indien nodig nog steeds wijzigingen aanbrengen in je stickerset. Je krijgt een melding als je stickerset is goedgekeurd en gepubliceerd. Na publicatie kunnen gebruikers de stickerset vinden in je openbare profiel of via het stickerpaneel in directe berichten.

Je stickersets beheren

Je kunt je stickersets beheren vanuit je TikTok-account in een desktopbrowser. Hier kun je de status van je stickersets bekijken en je bestaande stickersets bewerken, intrekken, verwijderen en bekijken.

Zo beheer je een TikTok-stickerset:
1. Ga in je desktopbrowser naar www.tiktok.com/stickers/manage en log in op je TikTok-account.
2. Klik op Bewerken onder de kolom Actie. Je kunt vervolgens wijzigingen aanbrengen in je stickers en ze opnieuw ter beoordeling indienen.
3. Om een ingediende stickerset in te trekken, klik je op Intrekken onder de kolom Actie.
4. Om een verzonden stickerset te verwijderen, klik je op Verwijderen onder de kolom Actie. Onthoud dat de stickerset permanent wordt verwijderd.

Wat zijn videostickers op TikTok?

Videostickers zijn TikTok-video's die worden omgezet in stickers die kunnen worden geüpload naar de stickerwinkel, zodat anderen ze kunnen ontdekken en gebruiken in directe berichten.

Opmerking: je moet 16 jaar of ouder zijn om videostickers te maken en anderen toe te staan stickers te maken van je video's.

Een videosticker maken op TikTok

Zo maak je een videosticker:
1. Kies een video in de TikTok-app:
  ༚  Tik op de knop Delen naast de video.
  ༚  Tik in je profiel op de knop Meer opties naast de video.
2. Tik op Sticker maken. Alleen video's met de stickertoestemming ingeschakeld tonen deze optie.
3. Bewerk de sticker naar behoefte. Je kunt ervoor kiezen om tekst toe te voegen en de video bij te snijden. Tik op Volgende wanneer je klaar bent.
4. Om te kiezen wie je videosticker kan ontdekken en gebruiken in TikTok, schakel je de instelling Toevoegen aan stickerwinkel in of uit.
5. Tik op Sticker maken. Je sticker wordt toegevoegd aan het tabblad Favorieten in je directe berichten en is klaar voor gebruik.

Zo maak je een videosticker in een direct bericht:
1. Ga in de TikTok-app naar een direct bericht in je Inbox.
2. Tik op de Emoji-knop.
3. Tik op de knop Favorieten en vervolgens op de knop Sticker maken.
4. Kies een video op de tabbladen Geliket, Geplaatst of Favorieten. Alleen video's met stickertoestemming worden hier weergegeven.
5. Bewerk de sticker naar behoefte. Je kunt ervoor kiezen om tekst toe te voegen en de video bij te snijden. Tik op Volgende wanneer je klaar bent.
6. Om te kiezen wie je videosticker kan ontdekken en gebruiken in TikTok, schakel je de instelling Toevoegen aan stickerwinkel in of uit.
7. Tik op Sticker maken. Je sticker wordt toegevoegd aan het tabblad Favorieten in je directe berichten en is klaar voor gebruik. Om de sticker te verwijderen uit je favorieten, houd je de sticker ingedrukt en tik je op Verwijderen.

Alle videostickers die je maakt zijn ook beschikbaar via je profiel, waar je ze kunt in een direct bericht kunt sturen, de oorspronkelijke video kunt bekijken, ze kunt toevoegen aan de stickerwinkel of ze kunt verwijderen.

Meer informatie over stickers gebruiken in directe berichten.

Je videostickers beheren

Je kunt kiezen wie stickers van je video's kan maken in je privacyinstellingen, je stickers toevoegen aan of verwijderen uit de stickerwinkel en je stickers verwijderen.

Privacyinstellingen voor stickers beheren voor je TikTok-video's

Zo kies je wie stickers kan maken met al je video's:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Stickers.
5. Kies wie je wilt toestaan om stickers te maken. Deze instelling is standaard ingesteld op iedereen als je 18 jaar of ouder bent en je account openbaar is.

Zo kies je wie stickers kan maken van je video voordat je die plaatst:
1. Maak je video in de TikTok-app.
2. Tik in het scherm Plaatsen op Meer opties.
3. Schakel de instelling Stickers toestaan in of uit.

Zo kies je wie stickers kan maken van een van je video's:
1. Ga in de TikTok-app naar de video die je wilt bijwerken. Je kunt je video's vinden in je Profiel.
2. Tik op de knop Meer opties naast de video.
3. Tik op Privacyinstellingen onderaan. Je moet mogelijk naar links vegen.
4. Schakel de instelling Stickers toestaan in of uit.

Je videosticker toevoegen aan of verwijderen uit de stickerwinkel

Zo kun je je videosticker toevoegen aan of verwijderen uit de stickerwinkel:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik op de knop Stickerwinkel.
3. Tik op een sticker. Vanaf hier:
  ༚  Tik op Toevoegen aan winkel om je sticker toe te voegen aan de stickerwinkel en zichtbaar te maken voor anderen in je openbare profiel.
  ༚  Tik op Verbergen in profiel en winkel om deze uit je profiel en de stickerwinkel te verwijderen. Je kunt je sticker nog steeds sturen in directe berichten, maar hij is niet zichtbaar voor anderen vanuit je openbare profiel.

Je videosticker verwijderen

Zo verwijder je je videosticker uit de stickerwinkel:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik op de knop Stickerwinkel.
3. Tik op een sticker en vervolgens op Verwijderen. Je sticker wordt verwijderd, maar blijft toegankelijk in bestaande chats.