Bepalen of een account is geverifieerd op TikTok

TikTok is een community voor mensen over de hele wereld voor het maken, delen en kijken van vermakelijke video's. Of je nu je favoriete zanger, merk, beroemdheid of professioneel sportteam volgt op TikTok, je hebt misschien een blauw vinkje naast hun gebruikersnaam zien staan. TikTok biedt deze verificatiebadges om gebruikers te helpen geïnformeerde keuzes te maken over de accounts die ze volgen. Onze gebruikers komen uit alle lagen van de bevolking en de verificatiebadge is een snelle en duidelijke manier om je te laten weten dat je de echte persoon volgt, in plaats van een nep- of fanaccount.

Wat is een verificatiebadge?
Een verificatiebadge betekent dat TikTok heeft bevestigd dat het account toebehoort aan de gebruiker die het vertegenwoordigt. De badge wordt als een zichtbaar blauw vinkje weergegeven naast de accountnaam van een TikTok-gebruiker in zoekresultaten en op het profiel.
Als een profiel de badge niet direct naast de gebruikersnaam heeft, maar wel ergens anders in het profiel (bijvoorbeeld in de bio), is het geen geverifieerd account. Verificatiebadges kunnen alleen worden aangebracht door TikTok en worden altijd op dezelfde plek weergegeven.

Waarom hebben we de badge?
TikToks verificatiebadge is voor personality's een eenvoudige manier om gebruikers te laten weten dat ze authentieke content zien, en de badge helpt om vertrouwen op te bouwen tussen bekende accounts en hun volgers. Deze badge zorgt voor een belangrijke laag van duidelijkheid binnen de TikTok-community voor individuen, non-profits, instellingen, bedrijven en officiële merkpagina's.

Hoe worden verificatiebadges verstrekt?
We overwegen een aantal factoren voordat we een verificatiebadge verstrekken, zoals of het opmerkelijke account authentiek, uniek en actief is. Verificatie is in wezen een manier waarop mensen kunnen weten dat de nieuwswaardige accounts die ze volgen, precies zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Daarom vereisen we onder meer de volgende kenmerken:
•  Actief: je account moet de afgelopen 6 maanden zijn ingelogd
•  Authentiek: je account vertegenwoordigt een echte persoon, een echt bedrijf of een echte entiteit. Slechts één verificatiebadge per bedrijf of persoon, behalve voor taalspecifieke accounts
   ༚  Als je een bedrijf, instelling of entiteit bent, moet je e-maildomein je bedrijf weerspiegelen tijdens het verificatieproces (bijv. @tiktok.com)
•  Compleet: je account moet momenteel openbaar zijn en een compleet profiel hebben met een bio, naam, profielfoto en minimaal één video
•  Opmerkelijk: we beoordelen accounts die worden uitgelicht in meerdere nieuwsbronnen en we houden geen rekening met persberichten en gesponsorde of betaalde media.
•  Veilig: je account moet meervoudige authenticatie ingeschakeld hebben met een geverifieerd e-mailadres. Dit zorgt ervoor dat de authentieke eigenaar de authentieke eigenaar blijft en wordt beschermd tegen kwaadwillenden.

Het is ook belangrijk dat gebruikers zich houden aan onze Gebruiksvoorwaarden en richtlijnen om ervoor te zorgen dat TikTok een veilig, leuk platform blijft voor iedereen. Geverifieerde gebruikers zijn geen uitzondering daarop. Dat gezegd hebbende, betekent een verificatiebadge geen aanbeveling door TikTok en TikTok behoudt zich het recht voor om verificatie te weigeren of in te trekken van accounts die aan de bovenstaande criteria voldoen door kunstmatige of niet-authentieke activiteit.

Kan ik verzoeken mijn verificatie te verwijderen?
Het is momenteel niet mogelijk om verwijdering van je verificatiebadge te verzoeken. Je kunt echter voor verwijdering zorgen door je gebruikersnaam te wijzigen.

Hoveel kost het om te worden geverifieerd?
TikTok brengt geen kosten in rekening voor verificatie. Een entiteit die beweert TikTok-verificaties te verkopen, is niet verbonden aan het bedrijf.

Waarom zou TikTok de verificatie kunnen verwijderen?
TikTok kan een blauwe verificatiebadge op elk moment en zonder kennisgeving verwijderen. Enkele redenen voor verwijdering zijn:
•  Er is vastgesteld dat het account is overgedragen aan een andere eigenaar, waardoor de verificatie niet-authentiek is geworden
•  De gebruikersnaam is gewijzigd, waardoor de accounteigenaar opnieuw verificatie moet aanvragen
•  Het accounttype is gewijzigd tussen bedrijf, persoonlijk of instelling
We kunnen ook de verificatie intrekken van accounts waarvan is vastgesteld dat ze TikToks Gebruiksvoorwaarden ernstig of herhaaldelijk hebben geschonden.