Geverifieerde accounts op TikTok

Naar een onderdeel springen

Wat is TikTok-verificatie?  •  Bepalen of een account is geverifieerd op TikTok  •  Geverifieerd worden op TikTok  •  Verificatie verzoeken op TikTok  •  Kun je verzoeken je verificatie te verwijderen?  •  Hoeveel kost het om geverifieerd te worden?  •  Waarom kan TikTok de verificatie verwijderen?

Wat is TikTok-verificatie?

Als je je favoriete zanger, merk, beroemdheid of professioneel sportteam volgt op TikTok, heb je misschien een blauw vinkje naast hun gebruikersnaam zien staan. Dit is een verificatiesymbool of -badge die TikTok aanbiedt zodat je beter geïnformeerde keuzes kunt maken over de content die je bekijkt en de accounts die je volgt.

Als je goedgekeurd bent voor TikTok-verificatie, ontvang je een verificatiebadge. Een verificatiebadge betekent dat we hebben bevestigd dat het account toebehoort aan de persoon of het merk die het vertegenwoordigt. Dat betekent dat je zeker weet dat de geverifieerde accounts die je volgt, precies zijn wie ze zeggen dat ze zijn, in plaats van een parodie- of fanaccounts. Als maker helpt de verificatiebadge om vertrouwen op te bouwen bij je volgers. Of je nu een individu, non-profit, instelling, bedrijf of officiële merkpagina bent, de geverifieerde badge voegt een belangrijke laag van duidelijkheid toe binnen de TikTok-community.

Bepalen of een account is geverifieerd op TikTok

Een verificatiebadge is het blauwe vinkje dat naast de gebruikersnaam van een TikTok-account wordt weergegeven in de zoekresultaten en in het profiel.

Als een account geen verificatiebadge heeft naast de gebruikersnaam, maar wel ergens anders in het profiel (zoals de bio), dan is het geen geverifieerd account. Alleen wij kunnen verificatiebadges toekennen aan TikTok-accounts en ze worden altijd op dezelfde plaats weergegeven.

Geverifieerd account

Geverifieerd account

Geverifieerd worden op TikTok

Je kunt een TikTok-verificatieaanvraag invullen om in aanmerking te komen voor een verificatiebadge. We bekijken een aantal factoren voordat we een verificatiebadge toekennen, zoals of het account actief, authentiek, opmerkelijk en uniek is. Bij het toekennen van een verificatiebadge, kijken we niet naar het aantal volgers of likes van een account.

Enkele accountvereisten waarnaar we kijken voor verificatie zijn:
•
Actief: er moet de afgelopen 6 maanden zijn ingelogd op je account.
•
Authentiek: je account vertegenwoordigt een echte persoon, bedrijf of entiteit. We accepteren één verificatie per bedrijf of persoon, behalve in unieke situaties, zoals taalspecifieke accounts of aanvullende merkaccounts en accounts van gelieerde ondernemingen. Als je een bedrijf, instelling of entiteit bent, moet het e-maildomein dat je opgeeft in je aanvraag je vertegenwoordigen, zoals @tiktok.com. Als je je e-maildomein niet kunt opgeven, kunnen we om aanvullende documentatie vragen. Je gebruikersnaam moet ook lijken op je bedrijfsnaam.
•
Compleet: je account moet openbaar zijn en een compleet profiel hebben met een gebruikersnaam, bio, profielfoto en minimaal één video.
•
Opmerkelijk: je moet worden genoemd in meerdere nieuwsbronnen. Persberichten en gesponsorde of betaalde media nemen we niet in aanmerking.
•
Veilig: 2-stapsverificatie moet zijn ingeschakeld op je account met een geverifieerd e-mailadres. Dit zorgt ervoor dat het account de authentieke eigenaar behoudt en veilig is voor kwaadwillenden. Lees hoe je 2-stapsverificatie inschakelt.

Het is ook belangrijk dat alle accounts, inclusief geverifieerde, zich houden aan onze Communityrichtlijnen en Gebruiksvoorwaarden om ervoor te zorgen dat TikTok een veilig, leuk platform voor iedereen blijft en geverifieerde accounts vormen daarop geen uitzondering. Een verificatiebadge betekent geen aanbeveling door TikTok en we behouden ons het recht voor om verificatie te weigeren of in te trekken bij accounts die aan de bovenstaande criteria voldoen doordat ze kunstmatige of niet-authentieke activiteit gebruiken.

Daarnaast nemen we niet rechtstreeks contact op met gebruikers via e-mail, directe berichten of andere vormen van communicatie om een aanvraag voor een verificatiebadge te verzoeken. Als je een verdachte e-mail of een ander bericht ontvangt waarin je wordt gevraagd om je account te verifiëren, meld het dan.

Verificatie verzoeken op TikTok

Zo verzoek je verificatie van je TikTok-account:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de
Menu-knop ☰.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Account en vervolgens op Verificatie.
   ༚  Als je een zakelijk account hebt, dan kun je alleen bedrijfsverificatie verzoeken.
   ༚  Als je een persoonlijk account hebt, dan kun je persoonlijke en institutionele verificatie verzoeken.
5. Volg de stappen in de app om een verificatieverzoek in te dienen.

Ter ondersteuning van je aanvraag voor een verificatiebadge moet je geloofwaardige mediavermeldingen verstrekken, zoals nieuwsartikelen. Als we je na het beoordelen van je aanvraag geen verificatiebadge toekennen, kun je een nieuwe aanvraag indienen. Houd er rekening mee dat we verdere verificatieaanvragen pas na 30 dagen beoordelen.

Opmerking: deze functie is momenteel niet overal beschikbaar. Als je geen verificatieverzoek kunt indienen in de app, kun je een verzoek indienen via ons online formulier.

Kun je verzoeken je verificatie te verwijderen?

Het is momenteel niet mogelijk om verwijdering van je verificatiebadge te verzoeken. We verwijderen je verificatiebadge echter als je je gebruikersnaam wijzigt.

Hoeveel kost het om geverifieerd te worden?

We brengen geen kosten in rekening voor verificatie. Entiteiten die beweren TikTok-verificaties te verkopen, zijn niet aan ons gelieerd.

Waarom kan TikTok de verificatie verwijderen?

We kunnen een verificatiebadge op elk moment en zonder kennisgeving verwijderen.

Enkele redenen voor verwijdering zijn:
•  Het account is overgedragen aan een andere eigenaar, waardoor de verificatie niet-authentiek is.
•  De gebruikersnaam is gewijzigd, dus de accounteigenaar moet opnieuw verificatie verzoeken.
•  Het accounttype is gewijzigd in zakelijk, persoonlijk of instelling.
•  Het account heeft herhaaldelijk of in ernstige mate onze Communityrichtlijnen of Gebruiksvoorwaarden geschonden.