Effecten

Naar een onderdeel springen

Effecten  •  Filters

Effecten

Effecten worden gebruikt om TikTok-video's aan te passen en details toe te voegen. Effecten kunnen voor of na het opnemen van een video worden toegevoegd, maar sommige zijn alleen beschikbaar voor het opnemen en andere alleen erna.

Ga voor meer bewerkingsopties naar ons artikel over geavanceerde bewerkingstools op TikTok.

Zo kun je opnemen met een effect:
1. Tik onderin de TikTok-app op de knop Bericht toevoegen +.
2. Tik onderin het camerascherm op Effecten.
3. Selecteer een effect om een voorbeeld te bekijken. Het wordt automatisch toegepast op je scherm.
4. Tik ergens om terug te gaan naar het camerascherm en op te nemen met het effect.

Je kunt effecten ook toevoegen aan je favorieten om ze later terug te vinden.

Zo voeg je een effect toe aan je favorieten:
1. Tik nadat je op de knop Bericht toevoegen + hebt getikt op Effecten en selecteer het effect dat je aan je favorieten wilt toevoegen.
2. Tik bovenin het effectenpaneel op de knop Favorieten.

Het effect wordt nu weergegeven in je favorieten. Om een effect te verwijderen uit de favorieten, ga je naar het effect en tik je op de knop Favorieten.

Filters

Filters zijn presets die je aan je content kunt toevoegen om het uiterlijk ervan te veranderen.

Zo voeg je een filter toe aan je video:
1. Tik onderin de TikTok-app op de knop Bericht toevoegen +.
2. Tik in het zijpaneel op Filters.
3. Selecteer het filter dat je wilt gebruiken. Je kunt een filter toevoegen voor en na het opnemen of uploaden van je video.
4. Pas de schuifregelaar boven het filterpaneel aan om verschillende filtersterktes te bekijken.
5. Tik ergens om terug te gaan naar het camerascherm en op te nemen met het filter.

Selecteer Beheren in het filterpaneel om te kiezen welke filters je wilt laten zien in de app.