Afspeellijsten maken van je video's

Naar een onderdeel springen

Wie kan een afspeellijst van video's maken  •  Een afspeellijst van je video's maken  •  Een video toevoegen aan een afspeellijst  •  Een video verwijderen uit een afspeellijst  •  Je videoafspeellijsten beheren

Met de functie Makersafspeellijst op TikTok kunnen makers hun openbare video's categoriseren en kunnen kijkers relevante video's achter elkaar bekijken.

Wie kan een afspeellijst van video's maken

Makersafspeellijsten zijn momenteel niet voor iedereen beschikbaar op TikTok. Als je geen optie ziet om afspeellijsten te maken op het tabblad Video's in je profiel, betekent het dat makersafspeellijsten nog niet beschikbaar zijn voor jou.

Een afspeellijst van je video's maken

Als je toegang hebt tot Makersafspeellijsten, kun je van je openbare video's een afspeellijst maken die in je profiel wordt weergegeven.

Zo maak je een afspeellijst vanuit je profiel:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik op het tabblad Video's in je profiel op Video's sorteren in afspeellijsten (als je nog geen afspeellijsten hebt gemaakt) of tik op de knop Toevoegen aan afspeellijst naast je bestaande afspeellijsten.
3. Volg de stappen in de app om je afspeellijst een naam te geven en video's toe te voegen. Onthoud dat je alleen een afspeellijst kun maken van je openbare video's.

Zo maak je een afspeellijst vanuit een video:
1. Ga in de TikTok-app naar de video die je wilt gebruiken om een afspeellijst te maken. Onthoud dat je alleen een afspeellijst kun maken van je openbare video's.
2. Tik op de knop Menu ☰ of houd de video ingedrukt.
3. Tik op Toevoegen aan afspeellijst en tik vervolgens op Afspeellijst maken.
4. Volg de stappen in de app om je afspeellijst een naam te geven en video's toe te voegen.

Een video toevoegen aan een afspeellijst

Nadat je een afspeellijst hebt gemaakt, kun je er meer video's aan toevoegen die je al hebt gemaakt of nieuwe video's toevoegen.

Zo voeg je een video rechtstreeks vanuit de video toe aan een afspeellijst:
1. Ga in de TikTok-app naar de video die je aan een afspeellijst wilt toevoegen. Onthoud dat je alleen openbare video's aan afspeellijsten kunt toevoegen.
2. Tik op de knop Menu ☰ of houd de video ingedrukt.
3. Tik op Toevoegen aan afspeellijst. 4. Kies de afspeellijst waar je de video aan wilt toevoegen.

Opmerking: een video kan van slechts één afspeellijst deel uitmaken. Als je een video wilt toevoegen aan een andere afspeellijst, moet je deze verwijderen uit de afspeellijst waar deze al deel van uitmaakt.

Zo voeg je een video toe aan een afspeellijst voordat je de video plaatst:
1. Maak je video in de TikTok-app.
2. Tik in het scherm Plaatsen op Toevoegen aan afspeellijst.
3. Kies de afspeellijst waar je de video aan wilt toevoegen. Onthoud dat je alleen openbare video's aan afspeellijsten kunt toevoegen.
4. Tik op Plaatsen om je video te plaatsen.

Opmerking: voordat je een video kunt toevoegen aan een afspeellijst vanuit het scherm Plaatsen, moet je eerst een afspeellijst maken. Als je nog geen afspeellijst hebt gemaakt, wordt de optie Toevoegen aan afspeellijst niet weergegeven.

Een video verwijderen uit een afspeellijst

Nadat je een video hebt toegevoegd aan een afspeellijst, kun je deze ook weer verwijderen. Als je een video verwijdert uit een afspeellijst, wordt de video niet verwijderd, maar komt deze alleen niet meer voor in de afspeellijst.
1. Ga in de TikTok-app naar de video die je uit de afspeellijst wilt verwijderen.
2. Tik op de knop Menu ☰ of houd de video ingedrukt.
3. Tik op Verwijderen uit afspeellijst

Je videoafspeellijsten beheren

Nadat je enkele afspeellijsten hebt gemaakt, kun je teruggaan en dingen doen als de naam van afspeellijsten wijzigen, ze verwijderen, of de inhoud ervan bewerken.

Zo wijzig je de naam van een afspeellijst:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik op het tabblad Video's in je profiel op de afspeellijst die je wilt bijwerken.
3. Tik op de knop Menu ☰ of houd de video ingedrukt.
4. Tik op Naam afspeellijst wijzigen en voeg je nieuwe naam toe.

Zo verwijder je een afspeellijst:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik op het tabblad Video's in je profiel op de afspeellijst die je wilt bijwerken.
3. Tik op de knop Menu ☰ of houd de video ingedrukt.
4. Tik op Afspeellijst verwijderen en vervolgens op Verwijderen om te bevestigen.

Opmerking: als je een afspeellijst verwijdert, worden de video's in de afspeellijst niet verwijderd.

Zo bewerk je een afspeellijst:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik op het tabblad Video's in je profiel op de afspeellijst die je wilt bijwerken. . Tik op de knop Menu ☰ of houd de video ingedrukt.
3. Tik op Afspeellijst bewerken. Vanuit hier kun je het volgende doen:
   •   Tik onderaan op Video's verwijderen of Video's toevoegen om meerdere video's tegelijk te verwijderen of toe te voegen.
   •   Tik op de knop Menu ☰ naast de video en versleep deze om video's te herordenen.
5. Tik wanneer je klaar bent met bewerken op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Opmerking: de meest recent aan een afspeellijst toegevoegde video is de eerste video die wordt afgespeeld. Je kunt de video's handmatig herordenen als je eerst de video's wilt afspelen die het langst geleden zijn toegevoegd.