Non-profits steunen op TikTok

Ga naar een onderdeel

Wat is fondsenwerving op TikTok?  •  Hoe donaties werken op TikTok  •  Fondsen werven op TikTok  •  Wat zijn de vereisten voor fondsenwerving op TikTok?

Wat is fondsenwerving op TikTok?

Met donaties kun je fondsen werven voor doelen waar je om geeft door middel van donatiestickers in je video's en op je profiel. Iedereen met een TikTok-account kan de functie Donaties gebruiken om geld in te zamelen voor non-profitorganisaties.

Hoe donaties werken op TikTok

Je kunt fondsen werven voor non-profitorganisaties met behulp van donatiestickers op je video's of donatielinks in je profielbio. Kijkers kunnen dan op deze links en stickers tikken en aan de organisatie doneren via onze externe dienstverlener.

Fondsen werven op TikTok

Je kunt een donatiesticker toevoegen aan je video's en LIVE-video's of een donatielink aan je profielbio. Je kunt een non-profitorganisatie kiezen uit onze lijst van goedgekeurde organisaties om een fondsenwerving te maken.

Zo voeg je een fondsenwerving toe aan je profiel:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik in je profiel op
Profiel bewerken.
3. Tap op
Non-profit toevoegen aan profiel.
4. Selecteer de non-profitorganisatie die je aan je profiel wilt toevoegen. Tik op de knop
Meer informatie om meer te weten te komen over een organisatie.

Na selectie wordt de donatielink automatisch aan je profielbio toegevoegd. Als je de non-profit in je profiel wilt aanpassen, tik dan op de organisatienaam in het scherm
Profiel bewerken.

Zo voeg je een fondsenwerving toe aan je video:
1. Tik onderin de TikTok-app op de knop
Bericht toevoegen +.
2. Maak een video.
4. Tik op de knop
Stickers aan de zijkant.
5. Tik op de sticker
Non-profit steunen.
6. Selecteer een organisatie. Tik op de knop
Meer informatie om meer te weten te komen over een organisatie.
7. Plaats de sticker op de gewenste plek op de video.
8. Schrijf een beschrijving, pas video-instellingen aan en tik op
Plaatsen.

De geselecteerde organisatie wordt ook weergegeven als een link op de video boven je gebruikersnaam. Na plaatsing kun je de organisatie niet meer wijzigen en de sticker niet meer verwijderen uit je bericht.

Zo voeg je een fondsenwerving toe aan je LIVE:
1. Tik onderin het LIVE-scherm op de knop
Instellingen.
2. Selecteer
Non-profit steunen in de instellingenlijst.
3. Selecteer de organisatie die je wilt steunen. Tik op de knop
Meer informatie om meer te weten te komen over een organisatie.
4. Plaats de sticker waar je hem wilt en ga LIVE.

Wat zijn de vereisten voor fondsenwerving op TikTok?

Er zijn enkele dingen om te onthouden bij fondsenwerving op TikTok:
•  Je moet 18 jaar of ouder zijn om een fondsenwerving toe te voegen aan je video's, LIVE of profiel.
•  Alleen door ons goedgekeurde organisaties kunnen worden toegevoegd als fondsenwerving.
•  Stickers kunnen niet worden verwijderd van video's of LIVE-video's als ze eenmaal zijn geplaatst. Donatielinks kunnen op elk moment worden verwijderd uit je profiel.
•  Iedereen die op je link of sticker tikt, kan het bedrag zien dat je video heeft ingezameld en de namen van niet-anonieme donoren.

Meer informatie over doneren op TikTok.