Het Makerscentrum van TikTok

Ga naar een onderdeel

Wat is het TikTok-makerscentrum?  •  Toegang tot het Makerscentrum  •  Functies van het Makerscentrum

Wat is het TikTok-makerscentrum?

Het TikTok-makerscentrum is een platform dat is ontworpen om makers te helpen groeien op TikTok. Als maker kun je het gebruiken om:
•  Berichten te uploaden en te plannen
•  Je content te beheren
•  Geavanceerde analyses te bekijken
•  Feedback te delen

Toegang tot het Makerscentrum

Het Makerscentrum is beschikbaar in een webbrowser en biedt een compleet pakket aan tools. Je kunt bepaalde belangrijke functies van het Makerscentrum ook gebruiken in de TikTok-app in je Makerstools. Lees meer over Makerstools in de TikTok-app.

Toegang tot het Makerscentrum:
Ga naar www.tiktok.com/creator-center en log in op je TikTok-account. Je kunt ook naar specifieke onderdelen van het Makerscentrum gaan via de TikTok-startpagina:
•  Voor analyses: klik op je profielfoto bovenaan en selecteer
Analyses weergeven.
•  Klik om video's te uploaden op
Uploaden bovenaan.

Functies van het Makerscentrum

De volgende functies zijn beschikbaar in het Makerscentrum:

Start
De startpagina van het Makerscentrum biedt een overzicht van je account, waaronder:
•  Accountanalyse met belangrijke metrieken;
•  Een voorbeeld van recente video's die je hebt geplaatst;
•  Een lijst van de meest recente reacties op je video's.

Uploaden
Je kunt je video's uploaden, bewerken en plaatsen vanuit dit onderdeel. Geüploade video's moeten aan de volgende criteria voldoen:
•  MP4- of WebM-bestandsindeling hebben
•  resolutie van 720x1280 of hoger
•  Maximaal 10 minuten lang
•  Kleiner dan 10 GB

Na het uploaden kun je de volgende videoinstellingen toevoegen of aanpassen:
•
Bijschrift: voeg bijschriften toe aan je video.
•
Omslag: selecteer een omslagafbeelding voor je video.
•
Wie kan deze video bekijken: kies wie je video kan bekijken.
•
Gebruikers toestaan om: anderen mogen reageren op, een Duet doen met of Aanhechten aan je video.
•
Auteursrechtencontrole uitvoeren: als dit is geselecteerd, controleren we je video op auteursrechten voor de gebruikte geluiden. Als er inbreuken worden gevonden, kun je de video bewerken voordat je hem plaatst.

Berichten
Dit onderdeel is ontworpen om je te helpen al je gepubliceerde en geplande berichten te bekijken en te beheren. Je kunt je video's sorteren en bekijken, privacyinstellingen aanpassen en video's in bulk verwijderen.

Reacties
Beheer en reageer op reacties op je video's die mensen plaatsen. Je kunt reacties ook tot 30 dagen filteren of ernaar zoeken om ze makkelijker vindbaar te maken.

Vergeet niet dat het onderdeel Reacties geen geblokkeerde of door de community gemarkeerde reacties bevat.

Analyses
Krijg een compleet overzicht van je accountanalyse via de volgende categorieën:
•
Belangrijke metrieken: accountprestaties
•
Content: metrieken van individuele video's
•
Volgers: demografische weergave van je volgers

Feedback
Geef feedback over het Makerscentrum en deel je ervaring als maker. We gebruiken je feedback om verbeteringen te blijven aanbrengen.

Makersacademie
De Makersacademie is an onderwijshub waar makers kunnen leren hoe ze hun content kunnen optimaliseren op TikTok. De academie bevat bronnen zoals artikelen, video's en andere inzichten.