Videodownloads

Ga naar een onderdeel

Over videodownloads op TikTok  •  Een video downloaden  •  Beheren wie je video's kan downloaden  •  Video's opslaan op je apparaat

Over videodownloads op TikTok

Door een video te downloaden, kun je deze delen en er offline van genieten. Je kunt anderen toestaan je video's te downloaden met de instelling Videodownloads.

Een paar dingen die je moet weten over videodownloads op TikTok:
•  Als je mensen op TikTok toestaat je video's te downloaden, kunnen ze je video opslaan op hun apparaat, je video's converteren naar livefoto's en GIF's en je video's delen op andere platformen.
•  Als je mensen op TikTok niet toestaat je video's te downloaden, kunnen ze je video's niet converteren naar livefoto's en GIF's en kunnen ze je video's niet delen op andere platformen. Houd in gedachten dat ze je video's nog steeds kunnen delen via een link of via directe berichten op andere platformen. Je kunt nog steeds je eigen video's downloaden en delen.
•  Als je de instelling Videodownloads uitschakelt, kunnen mensen je reeds geplaatste en toekomstige video's niet downloaden.
•  Als de instelling Videodownloads was ingeschakeld en je deze hebt uitgeschakeld, dan heeft dit geen invloed op je video's die zijn gedownload toen de instelling was ingeschakeld. Dit betekent dat alle gedownloade video's op apparaten van anderen blijven staan.
•  Als je account privé is of als je jonger bent dan 16, staat de instelling Videodownloads standaard uit en kun je deze niet inschakelen. Als je je account wijzigt naar openbaar, kun je ervoor kiezen om deze instelling in of uit te schakelen.

Als je wilt wijzigen wie je video's kan bekijken, lees dan hoe je de privacyinstellingen voor je video's wijzigt.

Een video downloaden

Zo download je een video:
1. Ga in de TikTok-app naar de video die je wilt downloaden.
2. Tik op de knop Delen naast de video.
3. Tik op Video opslaan. Als je niet de mogelijkheid hebt om een video op te slaan, betekent dit dat de maker dit niet toestaat.

Beheren wie je video's kan downloaden

Zo schakel je videodownloads in of uit:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik op de knop Menu bovenaan.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Downloads.
5. Schakel de instelling Videodownloads in of uit.

Video's opslaan op je apparaat

We raden je aan om je video te downloaden voordat je hem plaatst, zodat je offline kopieën van je content hebt.

Zo sla je een video op voordat je hem plaatst:
1. Tik in het scherm Plaatsen op Meer opties.
2. Schakel onder Geavanceerde instellingen de instelling Opslaan op apparaat in of uit.