Redigera, publicera och ta bort

Hoppa till ett avsnitt

Lägga till effekter efter inspelning  •  Lägga till ett videoomslag  •  Spara ett utkast  •  Radera ett inlägg  •  Så här återställer du raderade TikToks

Lägga till effekter efter inspelning

När du har spelat in eller laddat upp en video kan du lägga till effekter, redigera text och inkludera dekaler eller emojis. För att få tillgång till fler redigeringsalternativ kan du läsa mer om förbättrad redigering för dina TikTok-videor.

Så här lägger du till text efter inspelning eller uppladdning av en video:
1. Tryck på knappen Text i sidopanelen.
2. Ange önskad text och håll ned och dra texten till önskad plats i din video. Tryck på Klar längst upp för att spara dina ändringar.
3. Välj önskat teckensnitt för din text. Anpassa färgen på din text och bakgrund genom att trycka på färghjulet högst upp. Du kan också ändra inriktningen och lägga till höjdpunkter i din text.
4. Tryck och håll ned texten för att flytta den till önskad plats i videon.
5. Zooma in och ut genom att trycka på önskat klipp. Använd två fingrar och dra texten utåt eller inåt för att justera storleken. Tryck på Klar för att spara dina ändringar.

Så här lägger du till en dekal eller emoji efter inspelning:
1. Från förhandsgranskningen trycker du på knappen Dekaler i sidopanelen.
2. Välj fliken Dekaler eller Emojis eller sök efter animerade GIF-filer.
3. Välj ett objekt och håll sedan ned och dra det för att flytta grafiken till önskad plats i videon.

Obs: Flera texter och dekaler kan läggas till i en video.

Så här tar du bort text eller dekaler:
1. Tryck och håll ned texten eller dekalen som du vill ta bort.
2. Flytta den till toppen av videon tills knappen Ta bort visas.
3. Dra texten eller dekalen till knappen Ta bort tills den är markerad och släpp sedan.

Lägga till ett videoomslag

Ett videoomslag är den miniatyrbild som förhandsvisar din video på platser som din profil eller sökresultaten. Du kan välja ett videoomslag innan du publicerar en ny video.

Välj ditt videoomslag:
1. På publiceraskärmen trycker du på Välj omslag på videominiatyren.
2. Dra och placera ramen var som helst i videon.
3. Tryck på Spara högst upp.

Spara ett utkast

Så här sparar du ett utkast:
1. Spela in och redigera din video.
2. Tryck på Utkast i fönstret Publicera.

Utkasten sparas i fliken Videor i din profil. Dina utkast är bara tillgängliga för andra när du publicerar dem.

Utkasten kan tas bort av följande skäl:
1. TikTok har avinstallerats och sedan installerats på nytt på en enhet.
2. Kontot har flyttats eller bytt till en annan enhet.

Tänk på att utkasten inte kan delas eller överföras mellan olika konton.

Ta bort ett inlägg

När du tar bort ett inlägg ligger det kvar i vårt system i upp till 30 dagar innan det tas bort permanent.

Så här tar du bort en TikTok-video:
1. Gå till den video som du vill ta bort.
2. Tryck på knappen Fler alternativ ... på sidan av videon.
3. Tryck på Ta bort.

Så här återställer du borttagna TikTok-inlägg

Om ett borttaget inlägg fortfarande är kvar inom 30 dagar kan du se det i mappen Nyligen borttaget. Under den här perioden kan du hämta ditt borttagna inlägg och återställa det till din TikTok-profil.

Så här återställer du borttagna inlägg:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Meny☰ längst upp och välj sedan Inställningar och sekretess.
3. Välj Aktivitetscenter och tryck sedan på Nyligen borttagna för att se inlägg som nyligen har tagits bort under de senaste 30 dagarna.
4. Tryck på det inlägg som du vill återställa.
5. Tryck på Återställ för att återställa ditt borttagna inlägg. Ditt återställda inlägg visas igen i din profil.

När du återställer ett nyligen borttaget TikTok-inlägg återställer du också alla tillhörande kommentarer och gilla-markeringar.

Obs: Om du gjorde en Sammanfoga- eller Duett-video och den ursprungliga kreatören tog bort videon och alla dess duetter och sammanfogningar, kan du inte återställa din video. Om den ursprungliga videon förblir aktiv och du tar bort din Duett eller Sammanfoga kan du dock fortfarande återställa din video.