Konton tillhörande regering, politiker och politiskt parti

Gå till ett avsnitt

Om konton tillhörande regering, politiker och politiskt parti  •  Vad betraktas som ett GPPPA-konto (tillhörande regering, politiker eller politiskt parti)?  •  Vilka begränsningar omfattas GPPPA-konton av?  •  Skaffa ett verifieringsmärke för ditt konto  •  Få support för ditt konto

Om konton tillhörande regering, politiker och politiskt partis

TikTok är en underhållningsplattform där tre miljoner användare varje dag tittar på, delar och skapar underhållande och roligt innehåll. En del av detta innehåll utgörs av aktuella nyheter i samband med politiska val och frågor. Vi strävar efter att hålla plattformen fri från skadlig desinformation och säkerställa att våra användare får en positiv och välkomnande upplevelse. Därför klassificerar vi relevanta politiska TikTok-konton som GPPPA (tillhörande regering, politiker eller politiskt parti) och tillämpar ett antal policyer för att förhindra otillåten användning av vissa funktioner.

Vad betraktas som ett GPPPA-konto (tillhörande regering, politiker eller politiskt parti)?

institutioner/myndigheter som drivs av nationella/federala regeringar, såsom myndigheter/departement/kontor
  statliga/provinsiella/lokala institutioner/myndigheter
  kandidater och förtroendevalda på federal/nationell nivå
  regeringstjänstemän på federal/nationell nivå, som ministrar och ambassadörer
  officiella talespersoner eller stabspersonal för en kandidat till ett nationellt/statligt ämbete eller förtroendevald tjänsteman. Exempel: stabschef, kampanjchef, ansvarig för digital kommunikation
  officiell talesperson, medlem i partistyrelse eller ordförande för ett politiskt parti. Exempel: partiordförande, ekonomiskt ansvarig
  politiska partier
  medlemmar i kungafamiljen med officiella ledningsfunktioner
  politiska ungdomsförbund (för större politiska partier i enlighet med regional offentlig policy)
•  Före detta statschefer och/eller regeringschefer
  valkampanjsgrupper eller landsspecifika motsvarigheter
  kandidater och förtroendevalda på statlig/provinsiell/lokal nivå i enlighet med regional offentlig policy baserat på marknadsfaktorer
  regeringstjänstemän på statlig/provinsiell/lokal nivå i enlighet med regional offentlig policy baserat på marknadsfaktorer

Vilka begränsningar omfattas GPPPA av?

Om ditt konto betraktas som GPPPA-konto har du inte åtkomst till följande funktioner:

bonusprogram och skaparfunktioner för intäktsgenerering
GPPPA-konton kan inte delta i incitamentsprogram eller använda TikToks monetariseringsfunktioner för kreatörer på plattformen. Detta inkluderar men är inte begränsat till e-handel, Creator Marketplace och Creator Rewards-programmet. I praktiken innebär det att GPPPA-konton till stor del inte kan skicka eller ta emot pengar via TikToks monetariseringsfunktioner.

Annonsering
TikTok förbjuder sedan länge politiska annonser, inräknat både betalannonser och kreatörer som får betalt för att skapa politiskt innehåll för en partiföreträdare. Detta innefattar även användning av marknadsföringsverktyg som är tillgängliga på plattformen, som Kampanj och TikTok Shop. I tillägg till vår innehållspolicy för politiska annonser tillämpar vi även förbud på kontonivå. Det betyder att konton som vi identifierar som tillhörande politiker eller politiska partier inte har åtkomst till annonseringsfunktioner. Vi är medvetna om att det finns tillfällen då officiella myndighetsorganisationer kan ha anledning att annonsera på TikTok, till exempel för att sprida information om folkhälsoinitiativ som covid-19-vaccinationsprogram. Vi kommer även fortsättningsvis att tillåta statliga myndigheter att annonsera i begränsade situationer, och i sådana fall i samarbete med en TikTok-representant.

Penninginsamling i samband med politiska kampanjer/val
I likhet med politiska annonser ligger inte heller penninginsamling i samband med politiska kampanjer i linje med vårt mål att göra TikTok till en plats som för människor samman. Uppmaningar om att skänka pengar i GPPPA-konton är inte tillåtna på plattformen. Detta innefattar innehåll som exempelvis videor där en politiker begär donationer eller där ett politiskt parti leder användare till en donationssida på deras webbplats.

Musik
GPPPA-konton får endast använda Kommersiellt musikbibliotek. Kommersiellt musikbibliotek innehåller fler än 160 000 globalt tillgängliga royaltyfria låtar från nya artister och de största musikutgivarna, med låtar både med och utan sång inom alla genrer, från rock till folkmusik. Detta bidrar till att förhindra potentiella problem i samband med användning av upphovsrättsskyddat material för marknadsföringsändamål. Flertalet låtar i Kommersiellt musikbibliotek är licensierade för global och obegränsad användning i TikToks ekosystem och får även delas av TikTok-användare. Det betyder att GPPPA-konton inte får använda låten för att skapa innehåll för andra plattformar eller remixa eller modifiera låtarna på något sätt. TikTok-innehåll får dock ompubliceras på andra plattformar och TikTok-användare får publicera igen och dela GPPPA-innehåll var som helst.

Skaffa ett verifieringsmärke för ditt konto

TikTok erbjuder verifierade märken till vissa konton, vilket innebär att vi har bekräftat att kontot tillhör användaren som det presenterar.

Verifieringsmärket hjälper användarna att fatta välgrundade beslut om vilka konton de väljer att följa. Det är dessutom ett enkelt sätt för offentliga personer att försäkra användarna om att innehållet är äkta, och bidrar till att skapa förtroende för högprofilskonton och deras följare. När det gäller enskilda personer, ideella organisationer, myndigheter, företag och officiella varumärkessidor utgör märket en viktig källa till insyn i TikTok-communityn.

Tänk på följande om du vill verifiera ditt GPPPA-konto:
•  Verifieringsmärket utgör ingen rekommendation från TikTok.
•  Verifieringsmärket anger inte att ditt konto är ett GPPPA-konto.
•  Ditt GPPPA-konto är fortfarande begränsat från funktionerna ovan även om du får ett verifieringsmärke.
•  Vi utvärderar flera olika faktorer innan vi delar ut verifieringsmärket, bland annat om kontot är äkta, unikt och aktivt. Läs mer om verifieringsmärken på TikTok.

Även om det i dagsläget är frivilligt på de flesta marknader rekommenderar vi starkt att du verifierar din GPPPA. I USA kräver vi att konton som tillhör myndigheter, politiker och politiska partier verifieras.

TikTok tar inte betalt för verifieringen. Om någon påstår sig sälja TikTok-verifieringar så har de ingen koppling till oss.

Få support för ditt konto

Om du behöver hjälp med att felsöka ditt konto eller om du vill överklaga en GPPPA-klassificering kan du kontakta oss i appen, på webben eller i webbläsare.