TikTok-dekaler

Gå till ett avsnitt

Vad är dekaluppsättningar på TikTok?  •  Skapa dekaluppsättningar på TikTok  •  Hantera dina dekaluppsättningar •  Vad är videodekaler på TikTok?  •  Så här skapar du en videodekal på TikTok  •  Så här hanterar du videodekaler

Vad är dekaluppsättningar på TikTok?

Dekaluppsättningar är grafik som kan användas med direktmeddelanden på TikTok. Du kan ladda upp dina egna dekaler i TikTok-dekaler där du kan skapa dekaluppsättningar och göra dem tillgängliga i dekalbutiken så att andra kan skicka dem i sina direktmeddelanden.

Obs! Du måste vara minst 18 år för att kunna ladda upp dekaluppsättningar. Om du är under 18 år måste du intyga att du har fått tillstånd från en förälder eller vårdnadshavare i användningsvillkoren.

Skapa dekaluppsättningar på TikTok

Du kan ladda upp dina egna dekaler i TikTok-dekaler på datorn för att skapa dekaluppsättningar.

Så här laddar du upp dekaler:
1. Gå till www.tiktok.com/stickers i webbläsaren och logga in på ditt TikTok-konto.
2. Klicka på Create new set eller Create på sidomenyn och följ anvisningarna på skärmen för att välja en dekaltyp. Du kan välja mellan Static och Animated.
3. Välj och ladda upp dekalerna från datorn som du vill ta med i uppsättningen. Om du valde Animated måste du även ladda upp en miniatyr.
Du kan ladda upp
  ༚  högst 24 dekaler per samling
  ༚  APNG-, GIF-, WebP-, PNG- och JPEG-filer
  ༚  högst 3 MB per fil
  ༚  filer med bildförhållandet 1:1.
4. Ange ett namn på varje dekal. Namnet kan bestå av högst 16 tecken. Du kan även byta ordning, ta bort och förhandsgranska dekaluppsättningen.
5. När du har laddat upp alla dekaler klickar du på Next för att fortsätta. Alternativt kan du klicka på Save draft för att slutföra åtgärden senare.
6. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till ett namn, ett omslag och en beskrivning av dekaluppsättningen. Klicka på Next för att fortsätta.
7. Granska samlingen och läs igenom användningsvillkoren för att bekräfta att du har upphovsrätt.
8. Klicka på Submit för att slutföra åtgärden.

Efter att du har skickat in dekaluppsättningen genomgår den granskning för att kontrollera att den följer våra Communityregler och Användningsvillkor. Du kan göra ändringar i dekaluppsättningen vid behov medan granskningen pågår. Du får ett meddelande när dekaluppsättningen har godkänts och publicerats. Efter att den har publicerats kan användare komma åt den från din offentliga profil eller via dekalpanelen.

Hantera dina dekaluppsättningar

Du kan hantera dina dekaluppsättningar från ditt TikTok-konto via en webbläsare på datorn. Där kan du kontrollera statusen på dina dekaluppsättningar, redigera, dra tillbaka, ta bort och se befintliga dekaluppsättningar.

Så här hanterar du en dekaluppsättning på TikTok:
1. Gå till www.tiktok.com/stickers/manage i webbläsaren och logga in på ditt TikTok-konto.
2. Redigera dina dekaluppsättningar genom att klicka på Edit nedanför kolumnen Action. Sedan kan du göra ändringar i dekalerna och skicka in dem för ny granskning.
3. Du kan återkalla en inskickad dekaluppsättning genom att klicka på Withdraw nedanför kolumnen Action.
4. Du kan ta bort en inskickad dekaluppsättning genom att klicka på Delete nedanför kolumnen Action. Tänk på att dekaluppsättningen tas bort permanent.

Vad är videodekaler på TikTok?

Videodekaler är TikTok-videor som konverteras till dekaler. Dekalerna kan laddas upp i dekalbutiken så att andra kan upptäcka och använda dem i sina direktmeddelanden.

Obs! Du måste vara minst 16 år för att skapa videodekaler och tillåta att andra skapar dekaler från dina videor.

Så här skapar du en videodekal på TikTok

Så här skapar du en videodekal:
1. I TikTok-appen väljer du en video:
  ༚  Tryck på knappen Dela bredvid videon.
  ༚  Från profilen trycker du på knappen Fler alternativ bredvid videon.
2. Tryck på Skapa dekal. Endast videor som har aktiverat dekalbehörighet visar det här alternativet.
3. Redigera dekalen efter behov. Du kan lägga till text och beskära videon. När du är klar trycker du på Nästa.
4. För att välja vilka som kan upptäcka och använda din videodekal på TikTok aktiverar eller inaktiverar du inställningen Lägg till i dekalbutik .
5. Tryck på Skapa dekal. Dekalen läggs till i fliken Favoriter i dina direktmeddelanden och är redo att användas.

Så här skapar du en videodekal i ett direktmeddelande:
1. I TikTok-appen går du till ett direktmeddelande i inkorgen.
2. Tryck på knappen Emoji.
3. Tryck på knappen Favoriter och sedan på Skapa dekal.
4. Välj en video från flikarna Gillar, Publicerade eller Favoriter. Endast videor med dekalbehörighet visas här.
5. Redigera dekalen efter behov. Du kan lägga till text och beskära videon. När du är klar trycker du på Nästa.
6. För att välja vilka som kan upptäcka och använda din videodekal på TikTok aktiverar eller inaktiverar du inställningen Lägg till i dekalbutik .
7. Tryck på Skapa dekal. Dekalen läggs till i fliken Favoriter i dina direktmeddelanden och är redo att användas. Om du vill ta bort dekalen från Favoriter ska du trycka och hålla ned på dekalen och sedan trycka på Ta bort.

Alla videodekaler du skapar är också tillgängliga från profilen där du kan skicka dem i ett direktmeddelande, visa originalvideon, lägga till dem i dekalbutiken eller ta bort dem.

Ta reda på mer om hur du använder dekaler i direktmeddelanden.

Så här hanterar du videodekaler

Du kan välja vilka som kan skapa dekaler från dina videor i dina sekretessinställningar och kan lägga till eller ta bort dina dekaler från dekalbutiken samt ta bort dina dekaler.

Hantera sekretessinställningar för dekaler i alla dina TikTok-videor

Så här väljer du vilka som kan skapa dekaler med alla dina videor:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Meny högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på  Sekretess och sedan på Dekaler.
5. Välj vilka som får skapa dekaler. Inställningen är aktiverad som standard för Alla om du är minst 18 år och ditt konto är offentligt.

Så här väljer du vilka som kan skapa dekaler från din video innan du publicerar:
1. Skapa videon i TikTok-appen.
2. På skärmen Publicera trycker du på Fler alternativ.
3. Aktivera eller inaktivera inställningen Tillåt dekaler.

Så här väljer du vilka som kan skapa dekaler från en av dina videor:
1. I TikTok-appen går du till videon som du vill uppdatera. Du hittar dina videor i din Profil.
2. Tryck på knappen Fler alternativ bredvid videon.
3. Tryck på Sekretessinställningar längst ned. Du kanske måste svepa till vänster.
4. Aktivera eller inaktivera inställningen Tillåt dekaler.

Lägg till eller ta bort videodekalen från dekalbutiken

Så här lägger du till eller tar bort videodekalen från dekalbutiken:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Dekalbutik.
3. Tryck på en dekal. Härifrån:
  ༚  Trycker du på Lägg till i butik för att lägga till dekalen i dekalbutiken och göra den synlig för andra i din offentliga profil.
  ༚  Trycker du på Dölj från profil och butik för att ta bort den från profilen och dekalbutiken. Du kan fortfarande skicka dekalen i direktmeddelanden men den visas inte för andra i din offentliga profil.

Ta bort videodekalen

Så här tar du bort videodekalen från dekalbutiken:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Dekalbutik.
3. Tryck på en dekal och sedan på Ta bort. Dekalen tas bort men det går fortfarande att komma åt den i befintliga chattar.