Effekter

Gå till ett avsnitt

Effekter  •  Filter

Effekter

Effekter används för att anpassa och lägga till information i TikTok-videor. Effekter kan läggas till före eller efter att du har spelat in en video. Vissa effekter är bara tillgängliga före inspelningen och andra effekter bara efter.

Du hittar fler redigeringsalternativ i vår artikel om förbättrade redigeringsverktyg på TikTok.

Så här spelar du in med en effekt:
1. I TikTok-appen trycker du på Lägg till inlägg + längst ned.
2. Tryck på Effekter längst ned på kameraskärmen.
3. Välj en effekt som du vill förhandsgranska. Då används den automatiskt på din skärm.
4. Tryck var som helst för att återvända till kameraskärmen och spela in med effekten.

Du kan även lägga till effekter i dina favoriter där du hittar dem senare.

Så här lägger du till en effekt i Favoriter:
1. Efter att du har tryckt på Lägg till inlägg + trycker du på Effekter och väljer effekten du vill lägga till i favoriter.
2. Tryck på Favoriter överst i effektpanelen.

Effekten visas nu i dina Favoriter. Om du vill ta bort en effekt från Favoriter går du till effekten och trycker på Favoriter.

Filter

Filter är förinställningar som kan läggas till i ditt innehåll för att ändra utseendet.

Så här lägger du till ett filter i din video:
1. I TikTok-appen trycker du på Lägg till inlägg + längst ned.
2. Tryck på Filter i sidopanelen.
3. Välj ett filter som du vill använda. Du kan lägga till ett filter före och efter inspelningen eller uppladdningen av din video.
4. Justera reglaget ovanför filterpanelen för att förhandsgranska olika filterstyrkor.
5. Tryck var som helst för att gå tillbaka till kameraskärmen och spela in med filtret.

Välj Hantering från filterpanelen för att välja vilka filter som ska visas i appen.