Skapa spellistor med dina videor

Gå till ett avsnitt

Vem kan skapa spellistor med sina videor  •  Så här skapar du en spellista med dina videor  •  Så här lägger du till en video i en spellista  •  Så här tar du bort en video från en spellista  •  Så här hanterar du dina videospellistor

Med funktionen Creator Playlists på TikTok kan kreatörer kategorisera sina offentliga videor och vägleda tittarna till relevanta videor i en serie.

Vem som kan skapa en spellista med sina videor

Spellistor för kreatörer är för närvarande inte tillgängligt för alla på TikTok. Om du inte ser alternativet att skapa spellistor i fliken Videor i din profil, innebär det att Spellistor för kreatörer inte är tillgängligt för dig än.

Skapa en spellista med dina videor

Om du har åtkomst till spellistor för kreatörer kan du skapa en spellista från dina offentliga videor som visas i din profil.

Så här skapar du en spellista från din profil:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. På fliken Videor i profilen trycker du på Sortera videor i spellistor (om du inte skapat en spellista än) eller Lägg till i spellista bredvid dina befintliga spellistor.
3. Följ stegen i appen för att namnge spellistan och lägga till videor. Du kan bara skapa en spellista med dina offentliga videor.

Så här skapar du en spellista från en video:
1. I TikTok-appen går du till videon du vill använda för att skapa en spellista. Du kan bara skapa en spellista med dina offentliga videor.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ eller tryck och håll ned på videon.
3. Tryck på Lägg till i spellista, och sedan på Skapa en spellista.
4. Följ stegen i appen för att namnge spellistan och lägga till videor.

Så här lägger du till en video i en spellista

När du skapat en spellista kan du lägga till fler videor som du redan skapat eller lägga till nya videor i en spellista.

Så här lägger du till en spellista direkt från en video:
1. I TikTok-appen går du till videon som du vill lägga till i en spellista. Du kan bara lägga till offentliga videor i en spellista.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ eller tryck och håll ned på videon.
3. Tryck på Lägg till i spellista.
4. Välj spellistan du vill lägga till videon i.

Obs! En video kan bara vara i en spellista åt gången. Om du vill lägga till en video i en annan spellista måste du ta bort den från spellistan den redan finns i.

Så här lägger du till en video i en spellista innan du publicerar videon:
1. I TikTok-appen skapar du din video.
2. På skärmen Publicera trycker du på Lägg till i spellista.
3. Välj spellistan du vill lägga till videon i. Du kan bara lägga till offentliga videor i en spellista.
4. Tryck på Publicera för att publicera din video.

Obs! Du måste skapa en spellista innan du kan lägga till en video i en spellista från skärmen Publicera. Om du inte skapat en spellista ser du inte alternativet Lägg till i spellista .

Så här tar du bort en video från en spellista

Om du lägger till en video i en spellista kan du även ta bort den. Om du tar bort en video från en spellista tas inte videon bort, men den är inte längre tillgänglig i spellistan.
1. I TikTok-appen går du till videon som du vill ta bort från spellistan.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ eller tryck och håll ned på videon.
3. Tryck på Ta bort från spellistan.

Så här hanterar du dina videospellistor

Efter att du skapat några spellistor kan du gå tillbaka och bland annat byta namn på spellistan, ta bort spellistan eller redigera innehållet i spellistan.

Så här ändrar du namnet på spellistan:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. I fliken Videor trycker du på din profil och spellistan du vill uppdatera.
3. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp på spellistans skärm.
4. Tryck på Ändra namn på spellista och lägg till ditt nya namn.

Så här tar du bort en spellista:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. På fliken Videor trycker du på din profil och spellistan som du vill uppdatera.
3. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp på spellistans skärm.
4. Tryck på Ta bort spellista och sedan på Ta bort för att bekräfta.

Obs! Om du tar bort en spellista tas inte videorna bort från spellistan.

Så här redigerar du en spellista:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. På fliken Videor trycker du på din profil och spellistan som du vill uppdatera.
3. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp på skärmen för spellistan.
4. Tryck på Redigera spellista. Här kan du:
   •  Trycka på Ta bort videor eller Lägg till videor längst ned för att ta bort eller lägga till fler än en video samtidigt.
   •  Trycka på Meny-knappen ☰ bredvid videon och dra den för att ändra ordning på videor.
5. När du redigerat klart trycker du på Klar för att spara ändringarna.

Obs! Den senaste videon du lägger till i spellistan blir den första videon som spelas upp i spellistan. Du kan ändra ordning på videor manuellt om du vill att de videor som lades till först ska spelas upp först.