Använda Kampanj för att utöka din TikTok-publik

Gå till ett avsnitt

Vad är Kampanj på TikTok?  •  Gå till sidan Kampanj  •  Skapa en Kampanj-video  •  Se information om din video

Vad är Kampanj på TikTok?

Kampanj är ett annonseringsverktyg som du kan använda i TikTok-appen för att få fler personer att upptäcka dina videos, vägleda fler personer till din webbplats och förbättra dina chanser att få följare. Det innebär att din video visas som en annons under tiden som du marknadsför din video.

Med Kampanj kan du registrera grundläggande information om din video som ett resultat av din Kampanj-kampanj, som
•  antal videovisningar
•  antal gilla, kommentarer och delningar av din video
•  antal personer som besökte din webbplatslänk
•  demografi hos personer som interagerade med din video.

Om du vill använda Kampanj bör du tänka på att
•  funktionen endast är tillgänglig för offentliga videor
•  Du kan bara marknadsföra videos som använder originalljud eller ljud som kan användas i kommersiella syften.
   ༚
Kommersiellt musikbibliotek är vårt bibliotek med fler än 1 000 000 kommersiella låtar och ljud som kan användas med din Kampanj-video.
•  du ser kostnaden för att använda Kampanj när du ställer in funktionen. Kostnaden visas i lokal valuta (Android) eller i form av uppladdningsbara mynt (iOS).
•  Kampanj endast är ett verktyg för att förbättra exponeringen av din video. Läs om hur du skapar videor som hjälper dig att nå publik och växa som innehållskreatörer på TikTok i Portal för kreatörer.

För att använda Kampanj måste du
•  Vara minst 18 år.
•  Godkänna användningsvillkoren för Kampanj och bekräfta att du läst igenom TikToks sekretesspolicy.
•  Vara en kreatör eller ha ett företagskonto. Konton som tillhör myndigheter, politiker eller politiska partier får inte använda Kampanj. Mer information om detta finns i våra uppdaterade policyer.

Läs mer om andra innehållsstrategier för kreatörer i Portal för kreatörer.

Gå till sidan Kampanj

Du kommer åt verktyget Kampanj på några olika sätt: från Verktyg för kreatörer, från en TikTok-video eller från Företagscenter.

Från Verktyg för kreatörer:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på
Verktyg för kreatörer och sedan på Kampanj.

Från en TikTok-video som du vill marknadsföra:
1. Från videon du vill marknadsföra trycker du på Fler alternativ ...-knappen.
2. Tryck på
Kampanj.

I ett företagskonto från Företagscenter:
1. Från din profil trycker du på Meny-knappen ☰ högst upp.
2. Tryck på
Företagscenter.
3. Tryck på
Kampanj.

Skapa en Kampanj-video

Efter att du valt
Kampanj i dina inställningar kan du konfigurera din Kampanj-video.
1. På din Kampanj-sida trycker du på videon du vill marknadsföra
   ༚  Obs! Du kan bara marknadsföra offentliga videos.
2. Välj en målsättning för att marknadsföra din video och tryck sedan på
Nästa längst ned.
3. Om du väljer
Fler webbplatsbesök anger du din webbplatsens URL och väljer en åtgärdsknapp för din webbplats (till exempel: Läs mer, Handla nu eller Registrera dig). Tryck sedan på Spara.
4. Tryck på cirkeln bredvid målgruppen du vill nå och sedan på
Nästa. Du kan välja mellan:
   ༚
Automatisk. Det innebär att TikTok väljer målgruppen åt dig.
   ༚
Anpassad. Du väljer kön, åldersintervall och intressen som du vill nå.
5. Ange budget och varaktighet och tryck sedan på
Nästa.
6. Lägg till din betalningsinformation (Android) eller fyll på dina mynt (iPhone).
7. Tryck på
Starta kampanj.

Se information om din video

Efter att du har skapat en Kampanj-video kan du se hur det går för den på sidan
Kampanjinformation. Du kan se information om din Kampanj-video medan den visas och efter att den har slutat visas.

Sidan Kampanjinformation
Sidan Kampanjinformation visar information om din video, som
•  videons status (väntar på granskning, aktiv, pausad eller avvisad)
•  beloppet du har spenderat och hur länge kampanjen har körts
•  antalet videovisningar
•  antalet klick på länken (om du valde att marknadsföra din webbplats)
•  antalet gilla-markeringar, kommentar och delningar
•  procentuell fördelning på ålder och kön.

Så här ser du sidan Kampanjinformation:
3. Tryck på
Verktyg för kreatörer och sedan på Kampanj.
4. På skärmen
Kampanjer trycker du på Visa information.