TikTok Studio

Hoppa till ett avsnitt

Vad är TikTok Studio?  •  Komma igång med TikTok Studio  •  Dina kontoinställningar i TikTok Studio  •  Funktioner i TikTok Studio

Vad är TikTok Studio?

TikTok Studio är en app för skapande och hantering av innehåll, utformad för att hjälpa kreatörer att utveckla sina konton och redigera, ladda upp och hantera sitt innehåll på ett ställe. Du kan också komma åt TikTok Studio med begränsade verktyg för kreatörer i TikTok Studio-appen och webbläsaren.

TikTok Studio är tillgängligt för personer som är 18 år eller äldre (eller 19 i Sydkorea).

Komma igång med TikTok Studio

Ditt TikTok-konto är länkat till TikTok Studio, så att du kan förbli inloggad och navigera mellan de två apparna med hjälp av den information du gav när du skapade ett konto. Om du inte har ett TikTok-konto kan du registrera dig för ett via TikTok Studio.

För att registrera dig eller logga in på TikTok Studio:
1. Ladda ner TikTok Studio från Google Play eller App Store.
2. Öppna appen. Här kan du:
   ༚  Skapa ett TikTok-konto, som du kan använda för både TikTok och TikTok Studio. Tryck på Registrera dig längst ner och följ sedan instruktionerna för att skapa ett TikTok-konto.
   ༚  Logga in med ditt befintliga TikTok-konto.
   ༚  Logga in via en tredjepartsplattform, t.ex. Google eller Facebook. Tänk på att du fortfarande behöver ett TikTok-konto om du väljer den här metoden.

När du loggar in på TikTok Studio med ditt TikTok-konto gäller dina kontodata och vissa inställningar i båda apparna.

Dina kontoinställningar i TikTok Studio

När du har laddat ner och registrerat dig eller loggat in på TikTok Studio kan du hantera några av dina kontoinställningar, inklusive:
•  Språk i appen: Ändra din apps standardspråk.
•  Ladda ner dina data: Begär att få ladda ner dina data i TikTok Studio.
•  Avaktivera eller radera konto: Avaktivera ditt TikTok-konto tillfälligt eller radera ditt konto permanent. Tänk på att om du väljer det här alternativet inaktiverar vi eller tar bort både ditt TikTok-konto och din TikTok Studio-profil, och du har inte längre tillgång till någon av dem.
•  Sekretessinställningar: Hantera sekretessinställningarna för ditt konto.
•  Blockerade konton: Hantera de konton som du har blockerat i TikTok. Tänk på att konton som du har blockerat i TikTok också är blockerade i TikTok Studio.

Funktioner i TikTok Studio

Följande funktioner är tillgängliga i TikTok Studio:

Hem
Få en överblick över ditt konto och dina inlägg, inklusive:
•  Tillgång till redigeringsverktyg
•  Analys
•  Dina uppskattade belöningar
•  Information om dina senaste inlägg
•  Populära och rekommenderade videos som inspirationskälla för ditt innehåll

Analys
Spåra hur ditt konto och dina inlägg presterar på TikTok, inklusive:
•  Översikt: Sammanfattning av ditt konto och inläggsanalys.
•  Innehåll: Nyckeltal för alla dina inlägg, populärt innehåll med mera.
•  Följare: Demografisk vy och andra insikter om dina följare.

Skapa
Använd avancerade redigeringsverktyg för att skapa och ladda upp innehåll:
•  Automatisk undertext: Lägg till och redigera undertexter för din video.
•  Fotoredigerare: Redigera dina bilder med dekaler, filter, beskärning och mycket mer.
•  Automatisk klippning: Välj en mall med effekter, musik, övergångar och mycket mer.
•  Kamera: Öppna kameran på din enhet för att fånga, redigera och ladda upp innehåll.
•  Ladda upp: Välj en bild eller video från din enhet, justera sedan dina inläggsinställningar och ladda upp den härifrån.

Några saker att veta om att skapa innehåll i TikTok Studio:
•  Om du laddar upp eller tar bort ett inlägg i TikTok Studio kommer det också att laddas upp eller tas bort i TikTok.
•  Om det är första gången du skapar eller redigerar innehåll i TikTok Studio-appen måste du ge appen åtkomst till kameran, mikrofonen, foton och videos på din enhet.
•  Alla ändringar av dina inläggsinställningar gäller i TikTok och TikTok Studio.

Tjäna pengar
Se analyser av belöningar och intäktsgenerering i alla dina aktiva program i TikTok:
•  Uppskattade belöningar: Granska dina uppskattade belöningar under de sju senaste dagarna.
•  Saldo: Visa ditt totala saldo.
•  Analys av belöningar: Följ statistik om hur du samlar in belöningar.
•  Program för dig: Läs mer om andra program för intäktsgenerering på TikTok som du kan gå med i.
•  Aktiva program: Visa de program för intäktsgenerering som du deltar i.
•  Kreatörer i rampljuset: Utforska en lista med liknande kreatörer för att få inspiration till ditt innehåll.

Hantera
Sök, filtrera och sortera dina inlägg och kommentarer, samt:
•  Inlägg: Visa detaljer om prestationer, t.ex. gilla-markeringar, delningar och visningar, justera sekretessinställningar och ta bort inlägg.
•  Kommentarer: Ta bort, gilla, ogilla och svara på kommentarer.