Videonedladdningar

Hoppa till ett avsnitt

Om nedladdning av videor på TikTok  •  Hur du laddar ned en video  •  Hur du hanterar vem som kan ladda ned dina videor  •  Hur du sparar videor på din enhet

Om nedladdning av videor på TikTok

Om du laddar ned en video kan du dela och njuta av TikTok-videor offline. Du kan tillåta att andra laddar ned dina videor med inställningen Nedladdning av videor.

Några saker du bör känna till om videonedladdningar på TikTok:
•  När du tillåter att användare på TikTok laddar ned dina videor kan de spara din video på sin enhet, konvertera dina videor till levande foton, GIF-filer och direkt dela dina videor på andra plattformar från tredje part.
•  Om du inte tillåter att användare på TikTok kan ladda ned dina videor kan de inte heller konvertera dina videor till livefoton, GIF-filer eller direkt dela dina videor till vissa tredjepartsplattformar. Tänk på att de fortfarande kan dela din video via en länk eller via direktmeddelanden på tredjepartsplattformar. Du har fortfarande alla alternativ för att ladde ned och dela dina egna videor.
•  När du stänger av inställningen för videonedladdningar kan inte andra användare ladda ner videor som du redan har publicerat eller dina framtida videor.
•  Om inställningen för nedladdning av video var aktiverad och du stängde av den påverkas inte dina videor som har laddats ner när inställningen var aktiverad. Det betyder att alla nedladdade videor finns kvar på någon annans enhet.
•  Om ditt konto är privat eller om du är under 16 år är inställningen för nedladdning av video inaktiverad som standard och du kan inte aktivera den. Om du ändrar ditt konto till offentligt kan du välja att aktivera eller inaktivera den här inställningen.

Om du vill ändra vem som kan se dina videor kan du läsa om hur du ändrar sekretessinställningarna för dina videor.

Hur du laddar ned en video

Så här laddar du ned en video:
1. I TikTok-appen går du till videon du vill ladda ned.
2. Tryck på knappen Dela bredvid videon.
3. Tryck på Spara video. Om du inte har möjlighet att spara en video betyder det att kreatören inte tillåter det.

Hur du hanterar vem som kan ladda ned dina videor

Så här slår du på eller stänger av nedladdning av dina videor:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Meny högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på Sekretess och sedan på Nedladdningar.
5. Aktivera eller inaktivera inställningen Nedladdning av videor.

Hur du sparar videor på din enhet

Vi rekommenderar att du laddar ned din video innan du publicerar den så att du har offline-kopior av ditt innehåll.

Spara en video innan den publiceras:
1. På skärmen Publicera trycker du på Fler alternativ.
2. Under Avancerade inställningar slår du på eller stänger av inställningen Spara på enhet.