Duetten

Naar een onderdeel springen

Wat is Duet op TikTok?  •  Een Duet maken met de video van iemand anders  •  Beheren van Duetprivacyinstellingen voor al je video's  •  Duetprivacyinstellingen beheren voor een van je video's  •  Duetvideo's gekoppeld aan je video beheren

Wat is Duet op TikTok?

Met Duet kun je je video naast een video van een andere maker op TikTok plaatsen. Een Duet bevat twee video's op een gesplitst scherm die tegelijkertijd worden afgespeeld. Onthoud dat je een openbaar account moet hebben om anderen toe te staan een Duet te doen met je video's.

Je kunt kiezen wie een Duet kan doen met je video's in je instellingen:
In je accountprivacyinstellingen kun je kiezen wie een Duet kan doen met je video's:
•  Iedereen: als je deze instelling kiest en Duet hebt ingeschakeld, kan iedereen een Duet met je video's doen.
•  Volgers die jij ook volgt: als je deze instelling kiest en Duet hebt ingeschakeld, kunnen alleen mensen die je volgt en die jou ook volgen een Duet met je video's doen.
•  Alleen ik: Als je deze instelling kiest, kunnen anderen geen Duet met je video's doen.

Je kunt Duet voor al je bestaande video's tegelijk uitschakelen in je privacyinstellingen. Dat betekent dat je niet naar elk van je video's afzonderlijk hoeft te gaan om Duet uit te schakelen.

Je kunt Duet in- of uitschakelen voor elk van je video's:
Je kunt Duet in of uitschakelen voordat je een video plaatst, of voor een bestaande video.
•   Als je Duet inschakelt: de geselecteerde groep voor de instelling Duet voor al je video's kan een Duet doen met deze video. Als je bijvoorbeeld ervoor kiest om alleen volgers die jij ook volgt toe te staan een Duet met al je video's te doen en je Duet inschakelt voor één video, kunnen alleen volgers die jij ook volgt een Duet doen met deze video.
•  Als je Duet uitschakelt: anderen kunnen geen Duet doen met je video.

Dingen om te weten wanneer je iemand toestaat een Duet te doen met je video:
•  De privacyinstellingen van die persoon bepalen wie het Duet kan bekijken, erop kan reageren, kan downloaden of interactie ermee kan hebben.
•  Het Duet wordt alleen weergegeven in het profiel van degene die het Duet heeft opgenomen. Je originele video wordt alleen weergegeven op je profielpagina.
•  Als je anderen toestaat om een Duet te doen met je video, maar vervolgens je instellingen wijzigt om te beperken wie je video kan gebruiken of je video verwijdert, blijven bestaande, eerder gemaakte Duetten wel op TikTok. Als je vragen of zorgen hebt, kun je de video melden.. Je kunt er ook voor kiezen om Duetvideo's gekoppeld aan je video te verwijderen.

Als je jonger dan 18 bent: zie de privacy- en veiligheidsinstellingen voor gebruikers jonger dan 18 voor meer informatie over je Duetinstellingen.

Een Duet maken met de video van iemand anders

Zo maak je een Duet met een video op TikTok:
1. Tik in de TikTok-app op de knop Delen naast de video waarmee je een Duet wilt doen.
2. Tik onderaan op Duet.
3. Kies uit de filmopties in het zijpaneel.
4. Tik op de knop Opnemen om je opname te starten en stoppen en tik vervolgens op het vinkje.
5. Bewerk je video en tik op Volgende.
6. Pas je instellingen aan, schrijf een bijschrift en tik op Plaatsen.

Opmerking: Duet is niet beschikbaar voor alle video's.

Duetprivacyinstellingen beheren voor al je video's

Zo kies je wie een Duet kan doen met je video's:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instelingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens Duet.
5. Tik op Duet en kies wie je wilt toestaan om een Duet te doen. Je kunt kiezen voor Iedereen, Volgers die jij ook volgt of Alleen ik.

Duetprivacyinstellingen beheren voor een van je video's

Voordat je een video plaatst:
In de laatste stap voordat je een video plaatst, kun je kiezen of je wilt dat anderen een Duet met deze video kunnen doen.
1. Maak je video.
2. Schakel in het scherm Plaatsen de instelling Duet toestaan in of uit.

Voor een bestaande video:
1. Ga naar de video die je wilt bijwerken. Je kunt je video's vinden in je profiel.
2. Tik op de knop Meer opties naast de video.
3. Tik op Privacyinstellingen onderaan.
4. Schakel de instelling Duet toestaan in of uit. Je moet mogelijk omhoog vegen om de instelling te vinden.

Duetvideo's gekoppeld aan je video beheren

Je kunt Duet- en Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video bekijken en verwijderen. Als je ervoor kiest om Duetten gekoppeld aan je video te verwijderen, worden al die video's permanent verwijderd, inclusief je originele video.

Zo bekijk of verwijder je Duetvideo's gekoppeld aan je video:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens Duet.
5. Tik op Gekoppelde video's beheren.
6. Tik bovenaan op de knop Meer opties naast de video. Vanaf hier:
   ༚  Tik op Details weergeven om alle Duet- en Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video weer te geven.
   ༚  Tik op Alles verwijderen en vervolgens op Verwijderen om alle video's te verwijderen. Hierdoor worden je originele video en alle eraan gekoppelde Duet- en Aanhechtvideo's permanent verwijderd. Als je een kopie van je originele video wilt bewaren, kun je de video downloaden naar je apparaat voordat je de bovenstaande stappen uitvoert.

Als je een afzonderlijke Duetvideo ziet die je privacyrechten of onze Communityrichtlijnen schendt, kun je contact met ons opnemen via ons online formulier.