Aanhechten

Naar een onderdeel springen


Wat is Aanhechten op TikTok?Aanhechten aan de video van iemand andersAanhechtprivacyinstellingen beheren voor al je video'sAanhechtprivacyinstellingen beheren voor een van je video'sAanhechtvideo's gekoppeld aan je video beheren






Wat is Aanhechten op TikTok?


Aanhechten is een tool waarmee je een andere video op TikTok kunt combineren met een video die je maakt. Als je Aanhechten aan je video door anderen toestaat, kunnen zij een deel van je video gebruiken als onderdeel van hun eigen video. Onthoud dat je een openbaar account moet hebben om anderen te laten Aanhechten aan je video's.

Je kunt kiezen wie kan Aanhechten aan je video's in je instellingen:
In je accountprivacyinstellingen kun je kiezen wie kan Aanhechten aan je video's:
• Iedereen: als je Iedereen kiest en je Aanhechten hebt ingeschakeld, kan iedereen Aanhechten aan je video.
• Vrienden: als je Vrienden kiest en je Aanhechten hebt ingeschakeld, kunnen alleen je vrienden Aanhechten aan je video. Vrienden zijn mensen op TikTok die je volgt en die jou terugvolgen.

Je kunt Aanhechten uitschakelen voor al je bestaande video's tegelijk in je privacyinstellingen. Dat betekent dat je niet naar elk van je video's afzonderlijk hoeft te gaan om Aanhechten uit te schakelen.

Je kunt Aanhechten in- of uitschakelen voor elk van je video's:
Je kunt Aanhechten in- of uitschakelen voordat je een video plaatst, of voor een bestaande video.
Als je Aanhechten inschakelt: de groep die je selecteert voor de instelling Aanhechten voor al je video's kan Aanhechten aan deze video. Als je er bijvoorbeeld voor kiest alleen je Vrienden te laten Aanhechten aan al je video's en Aanhechten inschakelt voor een afzonderlijke video, kunnen alleen je Vrienden Aanhechten aan deze video.
Als je Aanhechten uitschakelt: anderen kunnen niet Aanhechten aan je video.

Dingen om te weten wanneer je anderen laat Aanhechten aan je video:
De privacyinstellingen van die persoon bepalen wie de Aanhechtvideo kan bekijken, erop kan reageren, kan downloaden of interactie ermee kan hebben.
De Aanhechtvideo wordt alleen weergegeven in het profiel van degene die hem heeft opgenomen. Je originele video wordt alleen weergegeven op je profielpagina.
Als je anderen laat Aanhechten aan je video, maar daarna je video verwijdert of je instellingen wijzigt om te beperken wie je video mag gebruiken, blijven alle reeds gemaakte Aanhechtvideo's op TikTok. Als je vragen of zorgen hebt, kun je de video melden.

Als je jonger dan 18 bent: zie de privacy- en veiligheidsinstellingen voor gebruikers jonger dan 18 voor meer informatie over je Aanhechtinstellingen.






Aanhechten aan de video van iemand anders


Zo kun je Aanhechten aan een video op TikTok:
1. Tik in de TikTok-app op de knop Delen naast de video waaraan je wilt Aanhechten.
2. Tik onderaan op Aanhechten.
3. Kies het deel van de video waaraan je wilt Aanhechten en tik op Volgende.
4. Kies uit de filmopties in het zijpaneel.
5. Tik op de knop Opnemen om je opname te starten en stoppen en tik vervolgens op het vinkje.
6. Bewerk je video en tik op Volgende.
7. Pas je instellingen aan, schrijf een bijschrift en tik op Plaatsen.

Opmerking: Aanhechten is niet beschikbaar voor alle video's.






Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor al je video's


Zo kies je wie kan Aanhechten aan je video's:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instelingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Aanhechten.
5. Kies onder Wie kan Aanhechten aan je video's wie je wilt laten Aanhechten.






Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor een van je video's


Voordat je een video plaatst:
In de laatste stap voordat je een video plaatst, kun je kiezen of je wilt dat anderen kunnen Aanhechten aan deze video.
1. Maak je video.
2. Schakel in het scherm Plaatsen de instelling Aanhechten toestaan in of uit.

Voor een bestaande video:
1. Ga naar de video die je wilt bijwerken. Je kunt je video's vinden in je profiel.
2. Tik in het zijpaneel op de knop Meer opties.
3. Tik op Privacyinstellingen onderaan.
4. Schakel de instelling Aanhechten toestaan in of uit.






Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video beheren


Je kunt alle Duet- en Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video bekijken en verwijderen. Als je gekoppelde video's verwijdert, worden alle Duet- of Aanhechtvideo's die aan jouw video gekoppeld zijn, inclusief je originele video, permanent verwijderd.

Zo bekijk of verwijder je Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Aanhechten.
5. Tik op Gekoppelde video's beheren.
6. Tik bovenaan op de knop Meer opties naast de video. Vanaf hier:
   ༚  Tik op Details weergeven om alle Duet- en Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video weer te geven.
   ༚  Tik op Alles verwijderen en vervolgens op Verwijderen om alle video's te verwijderen. Hierdoor worden je originele video en alle eraan gekoppelde Duet- en Aanhechtvideo's permanent verwijderd. Als je een kopie van je originele video wilt bewaren, kun je de video downloaden naar je apparaat voordat je de bovenstaande stappen uitvoert.

Opmerking: deze functie is momenteel niet overal beschikbaar.

Als je afzonderlijke Aanhechtvideo's wilt verwijderen die aan je video gekoppeld zijn, kun je contact met ons opnemen via ons online formulier.


Was dit nuttig?