Teini-ikäisten tietosuoja- ja turvallisuusasetukset

Siirry osioon

Oletusarvoiset yksityisyysasetukset TikTokissa  •  Tilin yksityisyyden hallinta TikTokissa  •  Oman tilin ehdottaminen muille TikTokissa  •  Videolatausten salliminen tai estäminen  •  Ketkä voivat lähettää sinulle yksityisviestejä TikTokissa  •  Ketkä voivat duetoida videoitasi TikTokissa  •  Ketkä voivat parsia videoitasi TikTokissa  •  Ketkä voivat kommentoida julkaisujasi ja stoorejasi TikTokissa  •  Ketkä voivat luoda julkaisuistasi tarroja TikTokissa

Oletusarvoiset yksityisyysasetukset TikTokissa

Me TikTokilla haluamme luoda turvallisen ja helposti lähestyttävän yhteisön kaikille. Kun teini-ikäiset aloittelevat verkkoelämäänsä, heidän on tärkeää tutustua yksityisyysasetuksiinsa ja niiden hallintamahdollisuuksiin.

TikTok on saatavilla 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille (tai muun ikäisille tietosuojakäytäntömme ja käyttöehtojemme mukaisesti). Turvallisuutesi varmistamiseksi ominaisuuksille on määritetty valmiiksi tietyt yksityisyysasetukset ikäsi perusteella ja osa ominaisuuksista saattaa olla käytettävissäsi vasta, kun täytät 16 tai 18 vuotta. Jos olet riittävän vanha, voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi milloin tahansa, esimerkiksi rekisteröityessäsi TikTokiin tai kun saat käyttöösi tietyn ominaisuuden.

Lisätietoja alle 18-vuotiaille tarkoitetusta TikTok-kokemuksesta on Nuorisoportaalissa ja yksityisyyden hallinnasta turvallisuuskeskuksessamme.

Tilin yksityisyyden hallinta TikTokissa

Voit muuttaa tilisi julkiseksi tai yksityiseksi Yksityinen käyttäjätili ‑asetuksella.

13–15-vuotiaat

•  Tilisi on oletuksena yksityinen. Vain hyväksymäsi ihmiset voivat seurata sinua ja nähdä videosi, esittelysi, mistä olet tykännyt, mitä tilejä seuraat ja ketkä seuraavat sinua.

•  Muut eivät voi duetoida, parsia tai ladata videoitasi tai lisätä julkaisujasi omiin stooreihinsa.

16–17-vuotiaat

Kun rekisteröidyt TikTokiin, tilisi on oletuksena yksityinen. Jos et valitse julkista tiliä tai valitset vaihtoehdon Muistuta myöhemmin, voit muuttaa valintaa milloin tahansa yksityisyysasetuksista.

Jos valitset yksityisen tilin:

•  Vain hyväksymäsi ihmiset voivat seurata sinua ja nähdä videosi, esittelysi, mistä olet tykännyt, mitä tilejä seuraat ja ketkä seuraavat sinua.

•  Muut eivät voi duetoida, parsia tai ladata videoitasi tai lisätä julkaisujasi omiin stooreihinsa.

Jos valitset julkisen tilin:

•  Kuka tahansa voi halutessaan seurata sinua.

•  Jos et muuta yksityisyysasetuksia, profiilisi ja videosi ovat kenen tahansa internetin käyttäjän katsottavissa ja jaettavissa myös ilman TikTok-tiliä.

•  Sisältösi voi näkyä hakukoneissa, blogeissa, sosiaalisen median julkaisuissa ja uutissivustoilla.

•  Muut voivat duetoida, parsia ja ladata videoitasi, ellet ole estänyt sitä yksityisyysasetuksistasi.

Muista, että olipa tilisi yksityinen tai julkinen, lempinimesi, käyttäjätunnuksesi ja profiilikuvasi näkyvät aina kaikille TikTokissa ja sen ulkopuolella. Voit rajoittaa yksittäisten julkaisujen näkyvyyttä milloin vain muuttamalla yksityisyysasetuksiasi, jolloin julkaisut rajoitetaan valitsemallesi yleisölle.

Oman tilin ehdottaminen muille TikTokissa

Yksityisyysasetusten kohdasta Ehdota tiliäni muille voit valita, keille tiliäsi voidaan ehdottaa TikTokissa.

13–17-vuotiaat
•  Tämän asetuksen kaikki valinnat ovat poissa päältä riippumatta siitä, onko tili yksityinen vai julkinen. Voit laittaa ne päälle yksityisyysasetuksista.
•  Jos olet alle 18-vuotias, tiliäsi ei ehdoteta yhteisille yhteyshenkilöille.

Yli 18-vuotiaat
•  Tämä asetus on oletuksena päällä. Voit laittaa sen pois päältä yksityisyysasetuksista.
•  Voit halutessasi rajoittaa tilisi ehdottamista muille TikTokissa Ehdota tiliäni muille ‑kohdasta.

Videolatausten salliminen tai estäminen

Videolataukset-asetuksella voit hallita, voivatko muut ladata videoitasi ja jakaa niitä muihin sovelluksiin ja muille sivustoille.

13–15-vuotiaat
•  Tämä asetus on poissa päältä etkä voi laittaa sitä päälle, vaikka sinulla olisi julkinen tili.

16–17-vuotiaat
•  Jos tilisi on yksityinen tai olet alle 16-vuotias, tämä asetus on oletuksena poissa päältä.
•  Jos tilisi on julkinen, voit antaa muille TikTok-käyttäjille luvan ladata videoitasi laittamalla tämän asetuksen päälle.

Huom. Muut voivat jakaa linkin videoosi, vaikka laittaisit tämän asetuksen pois päältä.

Ketkä voivat lähettää sinulle yksityisviestejä TikTokissa

Voit määrittää yksityisyysasetuksista, ketkä voivat lähettää sinulle yksityisviestejä.

13–15-vuotiaat
•  Yksityisviestit eivät ole käytössä riippumatta siitä, onko tilisi yksityinen vai julkinen.

16–17-vuotiaat
Riippumatta siitä, onko tilisi yksityinen tai julkinen:
•  Oletusasetuksena on Ei kukaan.
•  Voit muuttaa asetukseksi Ehdotetut kaverit (seuraajat, joita seuraat takaisin, ja ihmiset, jotka saatat tuntea) tai Kaverit (seuraajat, joita seuraat takaisin) yksityisyysasetuksista.

Ketkä voivat duetoida videoitasi TikTokissa

Voit valita, ketkä voivat käyttää videotasi duetoissaan. Duettovideo yhdistää kaksi videota (oman videosi ja toisen henkilön videon) yhdeksi jaetun näytön videoksi.

13–15-vuotiaat
•  Kukaan ei voi duetoida videoitasi, eikä sinulla ole mahdollisuutta sallia sitä. Asetukseksi on lukittu Vain sinä yksityisyysasetuksissasi.
•  Voit duetoida muiden käyttäjien videoita.

16–17-vuotiaat
Jos valitset yksityisen tilin:
•  Kukaan ei voi duetoida videoitasi, eikä sinulla ole mahdollisuutta sallia sitä. Asetukseksi on lukittu Vain sinä yksityisyysasetuksissa.

Jos valitset julkisen tilin:
•  Oletusasetuksena on Kaverit (seuraajat, joita seuraat takaisin). Tämä tarkoittaa, että videoidesi duetointi on sallittu käyttäjille, joita seuraat TikTokissa ja jotka seuraavat sinua takaisin.
•  Voit vaihtaa asetukseksi Kaikki tai Vain sinä yksityisyysasetuksista.
•  Videota julkaistessasi voit laittaa Salli duetointi ‑asetuksen pois päältä, jos et halua muiden duetoivan videotasi.

Huom. Tilisi on oltava julkinen, jotta muut voivat duetoida videoitasi.

Ketkä voivat parsia videoitasi TikTokissa

Voit valita, ketkä voivat käyttää videotasi parsimiseen. Videon parsiminen tarkoittaa, että toinen henkilö voi käyttää osaa videostasi omassa videossaan.

13–15-vuotiaat
•  Kukaan ei voi parsia videoitasi, eikä sinulla ole mahdollisuutta sallia sitä. Asetukseksi on lukittu Vain sinä yksityisyysasetuksissasi.
•  Voit parsia muiden käyttäjien videoita.

16–17-vuotiaat
Jos valitset yksityisen tilin:
•  Kukaan ei voi parsia videoitasi, eikä sinulla ole mahdollisuutta sallia sitä. Asetukseksi on lukittu Vain sinä yksityisyysasetuksissa.

Jos valitset julkisen tilin:
•  Oletusasetuksena on Kaverit (seuraajat, joita seuraat takaisin). Tämä tarkoittaa, että videoidesi parsiminen on sallittu käyttäjille, joita seuraat TikTokissa ja jotka seuraavat sinua takaisin.
•  Voit vaihtaa asetukseksi Kaikki tai Vain sinä yksityisyysasetuksista.
•  Videota julkaistessasi voit laittaa Salli parsiminen ‑asetuksen pois päältä, jos et halua muiden parsivan videotasi.

Huom. Tilisi on oltava julkinen, jotta muut voivat parsia videoitasi.

Ketkä voivat kommentoida julkaisujasi ja stoorejasi TikTokissa

Voit valita yksityisyysasetuksista, ketkä voivat kommentoida julkaisujasi ja stoorejasi.

13–15-vuotiaat
Riippumatta siitä, onko tilisi yksityinen vai julkinen:
•  Oletusasetuksena on Kaverit (seuraajat, joita seuraat takaisin). Tämä tarkoittaa, että julkaisujesi kommentointi on sallittu käyttäjille, joita seuraat TikTokissa ja jotka seuraavat sinua takaisin.
•  Voit halutessasi vaihtaa asetukseksi Ei kukaan. Et voi muuttaa asetukseksi Seuraajat (jos sinulla on yksityinen tili) tai Kaikki (jos sinulla on julkinen tili).
•  Julkaisua tehdessäsi voit laittaa Salli kommentit ‑asetuksen pois päältä, jos haluat estää muita kommentoimasta videoitasi.

16–17-vuotiaat
Jos valitset yksityisen tilin:
•  Oletusasetuksena on Seuraajat. Tämä tarkoittaa, että julkaisujesi kommentointi on sallittu käyttäjille, jotka seuraavat sinua TikTokissa.
•  Voit vaihtaa asetukseksi Kaverit (seuraajat, joita seuraat takaisin) tai Ei kukaan.
•  Julkaisua tehdessäsi voit laittaa Salli kommentit ‑asetuksen pois päältä, jos haluat estää muita kommentoimasta videoitasi.

Jos valitset julkisen tilin:
•  Oletusasetuksena on Kaikki. Tämä tarkoittaa, että julkaisujesi ja stooriesi kommentointi on sallittu kaikille, joilla on TikTok-tili.
•  Voit vaihtaa asetukseksi Kaverit (seuraajat, joita seuraat takaisin) tai Ei kukaan.
•  Julkaisua tehdessäsi voit laittaa Salli kommentit ‑asetuksen pois päältä, jos haluat estää muita kommentoimasta videoitasi.

Ketkä voivat luoda videoistasi tarroja TikTokissa

Voit valita, ketkä voivat luoda videoistasi tarroja.

13–15-vuotiaat
•  Muut eivät voi luoda tarroja mistään tulevista tai jo julkaisemistasi videoista riippumatta siitä, onko tilisi yksityinen vai julkinen. Asetukseksi on lukittu Vain sinä yksityisyysasetuksissa.

16–17-vuotiaat
Jos valitset yksityisen tilin:
•  Muut eivät voi luoda tarroja mistään tulevista tai jo julkaisemistasi videoista. Asetukseksi on lukittu Vain sinä yksityisyysasetuksissa.

Jos valitset julkisen tilin:
•  Oletusasetuksena on Kaverit(seuraajat, joita seuraat takaisin). Ota huomioon, että Salli tarrat ‑asetus on oletuksena poissa päältä, kun julkaiset uuden videon. Tämä tarkoittaa, että jos laitat Salli tarrat ‑asetuksen päälle jokaisen videosi kohdalla, tarrojen luominen videoistasi sallitaan käyttäjille, joita seuraat TikTokissa ja jotka seuraavat sinua takaisin.
•  Voit vaihtaa asetukseksi Kaikki tai Vain sinä yksityisyysasetuksista.

Lue lisää TikTok-videoistasi luotavia tarroja koskevien yksityisyysasetusten hallinnasta.

Ota huomioon, että jos vanhempasi tai huoltajasi hallinnoi tiliäsi Perhemoodin kautta, tämä saattaa vaikuttaa siihen, mitä voit valita yksityisyysasetuksista. Lisätietoa Perhemoodista on turvallisuuskeskuksessamme.