Innstillinger for tenåringers personvern og sikkerhet

Hopp til et avsnitt

Standard personverninnstillinger på TikTok  •  Administrere kontopersonvern på TikTok  •  Foreslå kontoen din til andre på TikTok  •  Administrere videonedlastinger  •  Hvem kan sende deg meldinger på TikTok  •  Hvem kan lage Duetter med videoene dine på TikTok  •  Hvem kan Sammensy med videoene dine på TikTok  •  Hvem kan kommentere på innleggene og historiene dine på TikTok  •  Hvem kan opprette klistremerker med videoene dine på TikTok

Standard personverninnstillinger på TikTok

I TikTok ønsker vi å skape et trygt og åpent fellesskap for alle. Når tenåringer begynner å skape en tilstedeværelse på nett, er det viktig for dem å lære om og se gjennom innstillinger og kontroller om personvernet sitt.

TikTok er tilgjengelig for personer som er 13 år eller eldre (eller andre aldre som oppgitt i retningslinjene for personvern og tjenestevilkårene). For å ivareta sikkerheten din har vi standard personverninnstillinger for funksjoner basert på alderen din, og noen funksjoner vil kanskje ikke være tilgjengelige for deg før du fyller 16 eller 18 år. Avhengig av alderen din kan du når som helst justere personverninnstillingene, inkludert når du registrerer deg for TikTok eller når en funksjon blir tilgjengelig for deg.

Lær mer om TikTok for personer under 18 år i Ungdomsportalen og om hvordan du administrerer personvernet ditt i vårt Sikkerhetssenter.

Administrere kontopersonvern på TikTok

Du kan endre til offentlig eller privat konto med innstillingen Privat konto.

Aldersgruppen 13–15 år
•  Kontoen din angis som privat som standard. Bare personer du godkjenner kan følge deg og se videoene dine, biografien, likerklikk samt følgere og de du følger.
•  Andre kan ikke laste ned, lage duetter eller sammensy med videoene dine, eller legge til innleggene dine i historier.

Aldersgruppen 16–17 år
Når du registrerer deg på TikTok, er kontoen din som standard satt til privat. Hvis du ikke velger en offentlig konto eller velger Påminn meg senere, kan du justere det når som helst i personverninnstillingene dine.

Hvis du velger privat konto:
•  Bare personer du godkjenner kan følge deg og se videoene dine, biografien, likerklikk samt følgere og de du følger.
•  Andre kan ikke laste ned, lage duetter eller sammensy med videoene dine, eller legge til innleggene dine i historier.

Hvis du velger offentlig konto:
•  Alle som vil kan følge deg.
•  Hvis du ikke endrer personverninnstillingene, er profilen og videoene dine synlige for og kan deles av alle på og utenfor TikTok, uansett om de har en TikTok-konto eller ikke.
•  Innholdet ditt kan dukke opp i søkemotorer, blogger, innlegg på sosiale medier og på nyhetssider.
•  Personer kan laste ned, lage duetter eller sammensy med videoene dine, avhengig av personverninnstillingene dine.

Husk at brukernavnet, kallenavnet og profilbildet ditt alltid synlig for alle på eller utenfor TikTok, uansett om kontoen er privat eller offentlig. Du kan når som helst begrense synligheten til hvert enkelt innlegg ved å endre personvernsinnstillingene. Da begrenses innleggene til målgruppen du velger.

Foreslå kontoen din til andre på TikTok

Du kan administrere noen av måtene vi foreslår kontoen din til andre på TikTok med personverninnstillingen Foreslå kontoen din til andre.

Aldersgruppen 13–17 år
•  Uavhengig av om kontoen din er privat eller offentlig, er disse innstillingene slått av. Du kan slå dem på i personverninnstillingene.
•   Hvis du er under 18 år, vil ikke kontoen din bli foreslått til felles forbindelser.

Aldersgruppen 18 år og eldre
•  Denne innstillingen er slått på som standard. Du kan slå den av i personverninnstillingene.
•  Du kan gjennomgå innstillingene for Foreslå kontoen din til andre hvis du ønsker å endre hvordan vi foreslår kontoen din til andre.

Administrere videonedlastinger

Du kan endre hvorvidt andre skal kunne laste ned videoene dine og dele dem på andre apper og nettsider under innstillingene for Videonedlastinger.

Aldersgruppen 13–15 år
•  Denne kontrollen er satt til «av» og kan ikke endres selv om du har en offentlig konto.

Aldersgruppen 16–17 år
•  Hvis kontoen din er privat eller du er under 16 år, er denne kontrollen slått av som standard.
•  Hvis du har en offentlig konto, kan du slå den på hvis du ønsker å tillate at videoene dine blir lastet ned av andre på TikTok.

Merk: Brukere kan fortsatt dele en lenke til videoen din selv om denne innstillingen er slått av.

Hvem kan sende deg meldinger på TikTok

Du kan administrere hvem som kan sende deg meldinger i personverninnstillingene.

Aldersgruppen 13–15 år
•  Meldingsfunksjonen er ikke tilgjengelig uansett om kontoen er privat eller offentlig.

Aldersgruppen 16–17 år
Uavhengig av om kontoen er privat eller offentlig:
•  Denne kontrollen er satt til Ingen som standard.
•  Du kan endre til Foreslåtte venner (følgere du følger tilbake og personer du kanskje kjenner) eller Venner (følgere du følger tilbake) i personverninnstillingene.

Hvem kan lage duetter med videoene dine på TikTok

Du kan velge hvem som kan bruke videoen din i en Duett. Duettvideoer kombinerer to videoer (din og en annen persons video) i én video med delt skjerm.

Aldersgruppen 13–15 år
•  Ingen kan lage duetter med videoene dine, og dette kan ikke endres. Denne kontrollen er satt til Kun degi personverninnstillingene.
•  Du kan lage duetter med andres videoer.

Aldersgruppen 13–15 år
Hvis du velger en privat konto:
•  Ingen kan lage duetter med videoene dine, og dette kan ikke endres. Denne kontrollen er satt til Bare deg i personverninnstillingene.

Hvis du velger en offentlig konto:
•  Denne kontrollen er satt til Venner (følgere du følger tilbake). Dette betyr at personer du følger på TikTok, og som følger deg tilbake, kan lage duetter med videoene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Alle eller Bare deg i personverninnstillingene.
•  Når du legger ut en video, kan du slå av Tillat Duett slik at andre ikke kan lage duetter med videoene dine.

Merk: Du må ha en offentlig konto for at andre skal kunne lage duetter med videoene dine.

Hvem kan sammensy med videoene dine på TikTok

Du kan velge hvem som kan bruke videoen din i en sammensying. Med sammensyingsvideoer kan en annen person bruke en del av videoen din som en del av sin egen.

Aldersgruppen 13–15 år
•  Ingen kan sammensy med videoene dine, og dette kan ikke endres. Denne kontrollen er satt til Kun deg i personverninnstillingene.
•  Du kan sammensy med andres videoer.

Aldersgruppen 16–17 år
Hvis du velger en privat konto:
•  Ingen kan sammensy med videoene dine, og dette kan ikke endres. Denne kontrollen er satt til Bare deg i personverninnstillingene. Hvis du velger en offentlig konto:
•  Denne kontrollen er satt til Venner (følgere du følger tilbake). Dette betyr at personer du følger på TikTok, og som følger deg tilbake, kan lage Sammensyinger med videoene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Alle eller Bare deg i personverninnstillingene.
•  Når du legger ut en video, kan du slå av Tillat Sammensying slik at andre ikke kan lage sammensyinger med videoene dine.

Merk: Du må ha en offentlig konto for at andre skal kunne sammensy med videoene dine.

Hvem kan kommentere på innleggene og historiene dine på TikTok

Du kan endre hvem som kan kommentere på innleggene og historiene dine i personverninnstillingene.

Aldersgruppen 13–15 år
Enten kontoen din er privat eller offentlig:
•  Denne kontrollen er satt til Venner (følgere du følger tilbake). Dette betyr at personer du følger på TikTok, og som følger deg tilbake, kan kommentere på innleggene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Ingen i innstillingene. Du kan ikke endre til Følgere (hvis du har en privat konto) eller Alle (hvis du har en offentlig konto).
•  Når du publiserer, kan du slå av Tillat kommentarer for å hindre andre i å kommentere på videoene dine.

Aldersgruppen 16–17 år
Hvis du velger privat konto:
•  Denne kontrollen er satt til Følgere. Dette betyr at personer som følger deg på TikTok, kan kommentere på innleggene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Venner (følgere du følger tilbake) eller Ingen i innstillingene.
•  Når du legger ut innlegg, kan du slå av Tillat kommentarer for å hindre andre i å kommentere på innleggene dine.

Hvis du velger en offentlig konto:
•  Denne kontrollen er satt til Alle. Dette betyr at alle med en TikTok-konto kan kommentere på innleggene og historiene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Venner (følgere du følger tilbake) eller Ingen i innstillingene.
•  Når du legger ut noe, kan du slå av Tillat kommentarer for å hindre andre i å kommentere på innleggene dine.

Hvem kan opprette klistremerker med videoene dine på TikTok

Du kan endre hvem som kan lage klistremerker fra videoene dine.

Aldersgruppen 13–15 år
•  Andre kan ikke, uavhengig av om kontoen din er privat eller offentlig, opprette klistremerker fra noen av de publiserte eller fremtidige videoene dine. Denne kontrollen er satt til Bare deg i personverninnstillingene.

Aldersgruppen 16–17 år
Hvis du velger en privat konto:
•  Andre kan ikke lage klistremerker fra noen av de publiserte eller fremtidige videoene dine. Denne kontrollen er satt til Bare deg i personverninnstillingene.

Hvis du velger en offentlig konto:
•  Denne kontrollen er satt til Venner (følgere du følger tilbake) som standard. Vær oppmerksom på at innstillingen Tillate klistremerker når du legger ut en video, er slått av som standard. Dette betyr at personer du følger på TikTok, og som følger deg tilbake, kan lage klistremerker fra videoene dine så lenge du aktiverer innstillingen Tillat klistremerker for hver av videoene dine.
•  Du kan endre denne innstillingen til Alle eller Bare deg i personverninnstillingene.

Finn ut mer om hvordan du administrerer personverninnstillingene for klistremerker for TikTok-videoer.

Husk at hvis forelderen eller vergen din administrerer kontoen din gjennom Familiekontroll, kan dette påvirke hvordan du justerer personverninnstillingene selv. Lær mer om Familiekontroll i Sikkerhetssenteret vårt.