For foreldre og foresatte

Hopp til et avsnitt

Ressurser for tenåringer og familier  •  Alderskrav på TikTok  •  Forelder/verge-eide kontoer  •  Administrer kontoen til tenåringen din

Ressurser for tenåringer og familier

Familier med tenåringer som begynner å ha en større tilstedeværelse på nett, oppfordres til å ha løpende samtaler om hvordan dette skal håndteres. Vi har som mål å skape et trygt og inkluderende fellesskap for tenåringer på TikTok og har ressurser som kan hjelpe deg og tenåringen din med å håndtere tiden hen bruker på nett, på en bedre måte.

Gå til veiledningen for verger i sikkerhetssenteret for mer informasjon om digital sikkerhet, deriblant verktøy for sikkerhet og personvern.

Aldersbegrensning på TikTok

TikTok er tilgjengelig for personer som er 13 år eller eldre (eller andre aldre som oppgitt i våre retningslinjer for personvern og tjenestevilkår). Hvis du befinner deg i USA og har et barn under 13 år, kan du finne ut mer om hvordan de kan opprette en konto for å få tilgang til en TikTok-opplevelse som er spesielt utformet for dem.

Hvis du er en forelder eller verge og vil at TikTok skal slette kontoen til barnet ditt som er under 13 år, kan du kontakte oss via rapporteringsskjemaet vårt på nett. Hvis du er bosatt i USA, må du kontakte oss via dette nettskjemaet for personvern.

Kontoer eid av forelder/verge

Vi forstår at du som forelder eller verge kan velge å opprette en konto som viser barna dine under 13 år. For å unngå at en konto blir fjernet, må den tydelig vise at en voksen person eier den, og at en voksen person deltar i produksjonen av innholdet. Hvis ikke, vil vi suspendere kontoen, og hvis du mener vi har gjort en feil, kan du sende inn en anke.

Administrer kontoen til tenåringen din

Som forelder eller verge kan du bruke Familiekontroll på TikTok til å tilpasse sikkerhetsinnstillinger for tenåringen din basert på individuelle behov.

Alle på TikTok kan avpublisere kontoen sin ved å deaktivere eller permanent slette kontoen sin. I tillegg, hvis du er en forelder eller lovlig verge i USA, i Connecticut eller Florida, kan du kontakte oss med ytterligere forespørsler angående kontoen til tenåringen din.

Hvis tenåringen din er i Connecticut, kan du be om å slette eller skjule kontoen deres. Hvis tenåringen din er i Florida, kan du be om å slette, korrigere eller laste ned informasjon som gjelder kontoen deres.

Viktige ting å vite:
•  Du må velge Connecticut eller Florida for å fortsette forespørselprosessen.
•  For å bekrefte identiteten din, vil vi be om et selfie av deg som holder ditt statlige ID-kort med bilde. Du kan dekke til deler av ID-en din som du har lovlig rett eller plikt til å skjule.
•  Så snart vi bekrefter forespørselen din, starter vi prosessen med å slette informasjonen du har sendt, inkludert eventuelle selfies og bilder av ID-en din.
•  Hvis tenåringen din er i Connecticut, vil vi varsle dem og skjule eller slette kontoen.
•  Hvis tenåringen din er i Florida, vil vi varsle tenåringen din før vi sletter kontoen eller gir en nedlasting av kontoinformasjonen.