For foreldre og foresatte

Hopp til et avsnitt

Ressurser for tenåringer og familier  •  Alderskrav på TikTok  •  Forelder/verge-eide kontoer  •  Administrer kontoen til tenåringen din  •  Informasjon til foreldre og verger i USA

Ressurser for tenåringer og familier

Familier med tenåringer som begynner å ha en større tilstedeværelse på nett, oppfordres til å ha løpende samtaler om hvordan dette skal håndteres. Vi har som mål å skape et trygt og inkluderende fellesskap for tenåringer på TikTok og har ressurser som kan hjelpe deg og tenåringen din med å håndtere tiden hen bruker på nett, på en bedre måte.

Gå til veiledningen for verger i sikkerhetssenteret for mer informasjon om digital sikkerhet, deriblant verktøy for sikkerhet og personvern.

Aldersbegrensning på TikTok

TikTok er tilgjengelig for personer som er minst 13 år eller eldre (eller andre aldre som oppgitt i retningslinjene for personvern og tjenestevilkårene). Hvis du befinner deg i USA og har et barn under 13 år, kan du finne ut mer om hvordan de kan opprette en konto for å få tilgang til en TikTok-opplevelse som er spesielt utformet for vedkommende.

Hvis du er en forelder eller verge og vil at TikTok skal slette kontoen til barnet ditt som er under 13 år, kan du kontakte oss via rapporteringsskjemaet vårt på nett. Hvis du er bosatt i USA, må du kontakte oss via dette nettskjemaet for personvern.

Kontoer eid av forelder/verge

Vi forstår at du som forelder eller verge kan velge å opprette en konto som viser barna dine under 13 år. For å unngå at en konto blir fjernet, må den tydelig vise at en voksen person eier den, og at en voksen person deltar i produksjonen av innholdet. Hvis ikke, vil vi suspendere kontoen, og hvis du mener vi har gjort en feil, kan du sende inn en anke.

Administrer kontoen til tenåringen din

Som forelder eller verge kan du bruke Familiekontroll på TikTok til å tilpasse sikkerhetsinnstillinger for tenåringen din basert på individuelle behov.

Alle på TikTok, inkludert tenåringen din, kan skjule kontoen sin ved å deaktivere eller slette kontoen sin for godt.

Informasjon til foreldre og verger i USA

Hvis du er en forelder eller verge bosatt i Connecticut, Florida eller Texas i USA, kan du kontakte oss ved enkelte forespørsler knyttet til tenåringens konto.

Hvis tenåringen din er i Connecticut, kan du be om å slette eller skjule kontoen til vedkommende. Hvis tenåringen din er i Florida eller Texas, kan du be om å slette kontoen til vedkommende, laste ned opplysninger eller rette opp enkelte opplysninger knyttet til kontoen.

Noen ting du bør vite:
•  Du må velge Connecticut, Florida eller Texas for å fortsette forespørselsprosessen.
•  For å bekrefte identiteten din ber vi om at du tar en selfie av deg selv der du holder den offentlig utstedte ID-en din. Du kan dekke over deler av ID-en som du har juridisk rett eller plikt til å dekke over.
•  Når vi har bekreftet forespørselen din, starter vi prosessen med å slette opplysningene du har sendt inn, inkludert selfier og bilder av ID-en.
•  Hvis tenåringen din er i Connecticut, varsler vi vedkommende og skjuler eller sletter kontoen.
•  Hvis tenåringen din er i Florida eller Texas, varsler vi vedkommende før vi sletter kontoen, retter opp enkelte opplysninger eller laster ned kontoopplysninger.