Direktemeldinger

Hopp til et avsnitt

Om meldinger på TikTok  •  Hvem som kan sende meldinger på TikTok  •  Slik finner du meldingene dine  •  Slik sender du meldinger  •  Slik sender du en meldingsforespørsel  •  Slik bruker du klistremerker i meldinger  •  Gruppechatter på TikTok

Om meldinger på TikTok

Med meldinger kan du komme i kontakt med venner og fellesskap på TikTok. Du kan sende og motta meldinger og TikTok-videoer direkte på TikTok.

Dette kan du gjøre med meldinger på TikTok:
•  Dele TikTok-videoer med andre.
•  Sende og motta meldinger med venner du følger som også følger deg, foreslåtte venner og kontakter samt personer du kanskje kjenner.
•  Justere personverninnstillingene for å angi hvem som kan sende deg meldinger.
•  Justere innstillingene for varsler.
•  Rapportere kontoer og innhold som bryter med retningslinjene for fellesskapet.
•  Sjekke hvem som har lest meldingene dine.
•  Finne ut hvem som er eller nylig har vært aktive.

Hvem som kan sende meldinger på TikTok

Meldinger på TikTok er tilgjengelig for følgende:
•  Registrerte kontoinnehavere på 16 år og eldre. Foreldre og verger kan angi begrensninger for denne funksjonen med Familiekontroll.
•  Alle med tillatelse til å sende meldinger til andre. Du kan angi hvem som kan sende deg meldinger i personverninnstillingene. Husk at hvis du endrer innstillingen for meldinger til
Ingen, kan du ikke motta meldinger. Du har fremdeles tilgang til meldingshistorikken i innboksen din, men du kan ikke motta nye meldinger i disse chattene.

Slik finner du meldingene dine

Slik viser du meldingene dine på TikTok:
1. I TikTok-appen trykker på du på
Innboks nederst.
2. Trykk på et navn i listen for å gå til chatten.

Slik sender du meldinger

Du kan dele innhold som TikTok-videoer, effekter, emneknagger og lyder via meldinger.

Slik sender du innhold via meldinger:
1. Åpne TikTok-appen og gå til videoen eller annet innhold du vil dele, for eksempel effekter, emneknagger eller lyder.
   ༚  Du søker ved å trykke på
Søk øverst og skrive inn det du leter etter i søkefeltet.
   ༚  Du kan også trykke på effekter, emneknagger eller lyder direkte i videoer for å dele disse.
2. Trykk på
Del. For videoer kan du også trykke på og holde inne videoen du vil dele.
3. Trykk på profilbildet til personen du vil dele innholdet med. Du kan velge å dele innholdet med flere personer.
4. Skriv inn en melding hvis du ønsker det, og trykk på
Send.

Husk at du ikke kan dele private videoer. Hvis skaperen av videoen har endret videostatusen fra offentlig til privat etter at du delte den i en melding, blir videoen utilgjengelig og du kan ikke se den lenger.

Slik sender du en melding fra innboksen din:
1. I TikTok-appen trykker på du på
Innboks nederst.
2. Herfra:
   ༚  Hvis du har nylige meldinger, trykker du på et navn i
meldingslisten for å gå til chatten.
   ༚  Hvis du følger noen som også følger deg, kan du trykke på
Chat øverst og søke etter eller trykke på navnet til personen for å gå til chatten.
3. Skriv en melding. Du kan også trykke på
emojiknappen for å sende GIF-er, emojier og klistremerker.
4. Trykk på
Send.
5. For å svare på meldinger kan du også bruke foreslåtte svar, som vises over meldingsfeltet eller under en delt video etter at du har sett den. Foreslåtte svar for delte videoer baseres på videoens innhold. Denne funksjonen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for alle.
Hvis du følger noen som også følger deg, kan du gå til profilen til denne personen og trykke på
Melding for å sende en melding. Husk at du ikke kan sende meldinger til personer som følger deg, hvis de har angitt personverninnstillingen Ingen for meldinger.

Slik sender du en meldingsforepørsel

Personer som ikke følger deg, må godta en meldingsforespørsel før du kan sende dem meldinger.

Slik sender du en meldingsforespørsel:
1. Trykk på
Innboks nederst i TikTok-appen.
2. Trykk på
Chat øverst, og søk eller trykk på et navn for å gå til chatten. Navnet vises bare hvis du følger personen, uavhengig av om personen også følger deg. Du kan også gå direkte til en profil og trykke på Melding.
3. Skriv en melding. Du kan også trykke på
emojiknappen for å sende en emoji.
4. Trykk på
Send.

Når forespørselen din godtas, kan du sende flere meldinger.

Her er et par ting du må vite om meldingsforespørsler:
•  Du må ha fylt 18 år for å motta meldingsforespørsler.
•  I utgangspunktet kan du bare sende én meldingsforespørsel, men hvis en mottaker har angitt personverninnstillingen
Alle for meldinger, kan du sende opptil tre forespørsler.
•  Du kan bare sende meldinger til personer som godtar meldingsforespørselen din. Hvis mottakere sletter forespørselen din eller ikke svarer, kan du ikke sende dem meldinger.
•  Du kan ikke sende meldingsforespørsler til mottakere hvis du er utestengt fra meldinger, hvis mottakerne har blokkert deg, eller hvis mottakerne har angitt personverninnstillingen
Ingen for meldinger.

Slik bruker du klistremerker i meldinger

Slik sender du klistremerker i meldinger:
1. I TikTok-appen går du til chatten i innboksen din.
2. Trykk på
emojiknappen i meldingsfeltet.
3. Trykk på
Klistremerkebutikk.
4. Velg et klistremerke du vil bruke fra
Videoklistremerker- eller Klistremerkesett-fanen.

For videoklistremerker
   ༚  Trykk på et videoklistremerke for å sende det i en melding.
   ༚  Trykk på filtrene øverst for å sortere etter populære eller nye klistremerker.
   ༚  Du kan legge til et klistremerke på fanen med meldingsfavorittene dine
ved å trykke på knappen for meldingsfavoritter på klistremerket. Trykk én gang til for å fjerne det fra favorittene dine.
   ༚  Hvis du vil se informasjon om klistremerket, kan du trykke på og holde inne klistremerket. Herfra kan du velge å vise alle klistremerkene til skaperen på skaperens profil, vise den originale videoen eller rapportere klistremerket.

For klistremerkesett
   ༚  Trykk på
Legg til for å lagre et klistremerkesett. Klistremerket legges til på klistremerkepanelet, slik at du kan bruke det i meldinger.
   ༚  Når du har lagt til et klistremerkesett, trykker du på
Bruk. Du blir omdirigert til klistremerkepanelet der du kan sende et klistremerke i en melding.
   ༚  Du kan vise alle lagrede klistremerkesett ved å trykke på
Lagt til øverst. Herfra kan du dra og slippe klistremerkesettet for å endre rekkefølgen, eller trykke på Slett ved siden klistremerkesettet for å fjerne det.

Slik oppretter du et videoklistremerke i en melding:
1. Gå til en melding i innboksen din i TikTok-appen.
2. Trykk på
emojiknappen.
3. På fanen med meldingsfavoritter
trykker du på Opprett klistremerke.
4. Velg en video fra
Liker-, Publisert- eller Favoritter-fanen.
5. Endre klistremerket etter behov. Du kan velge å legge til tekst eller beskjære videoen. Når du er ferdig, trykker du på
Neste.
6. Herfra:
   ༚  Du kan velge hvem som kan se og bruke videoklistremerket ditt på TikTok ved slå innstillingen for
offentliggjøring av eller på. Denne innstillingen er slått på som standard.
   ༚  Hvis du vil at klistremerket skal være offentlig, kan du legge til opptil ti nøkkelord slik at det blir enklere for andre å finne klistremerket. Bare tekst og emojier er tillatt.
7. Trykk på
Opprett klistremerke. Klistremerket legges til på fanen med meldingsfavoritter i meldingene dine, og er klart til bruk. Hvis du vil fjerne klistremerket fra meldingsfavorittene dine , kan du trykke på og holde inne klistremerket, og deretter trykke på Fjern.

Klistremerkene du oppretter, er også tilgjengelige fra profilen din. Her kan du sende dem i meldinger, se den originale videoen, legge dem til i klistremerkebutikken eller slette dem. Finn ut mer om klistremerker på TikTok.

Gruppechatter på TikTok

Du kan sende melding til mer enn én person om gangen i en gruppechat. Lag din egen gruppe, eller bli med i en eksisterende gruppe.

Merk: Gruppechat er for øyeblikket ikke tilgjengelig overalt.

Slik lager du en gruppechat

Fra innboksen:
1. Trykk på Innboks nederst i TikTok-appen.
2. Trykk på Chat-knappen øverst. Du kan også trykke på et navn fra Meldinger-listen for å gå til chatten og trykke på Flere alternativer... øverst.
3. Velg venner du vil ha med i gruppen. Husk at du bare kan invitere felles venner som følges, i gruppechatten.
4. Trykk på Start gruppechat.

Fra et innlegg:
1. Gå til videoen du vil dele, i TikTok-appen.
2. Trykk på Del-knappen, eller trykk og hold inne videoen for å vise delingsalternativer.
3. Velg Lag gruppechat med venner, og velg vennene du vil dele med. Du kan velge opptil 31 personer.
4. Skriv en melding hvis du vil, og trykk på Send.

Slik blir du med i en gruppechat

Slik blir du med i en eksisterende gruppechat gjennom en invitasjon:
1. Trykk på Innboks nederst i TikTok-appen.
2. Trykk på invitasjonen.
3. Trykk på Bli med i gruppe.

Husk at det bare er venner som kan invitere deg til gruppechatter, med mindre personverninnstillingene dine for meldinger er angitt til Ingen.