Geverifieerde accounts op TikTok

Naar een onderdeel springen

Wat is TikTok-verificatie?  •  Bepalen of een account is geverifieerd op TikTok  •  Geverifieerd worden op TikTok  •  Verificatie verzoeken op TikTok  •  Kun je verzoeken je verificatie te verwijderen?  •  Hoeveel kost het om geverifieerd te worden?  •  Waarom kan TikTok de verificatie verwijderen?

Wat is TikTok-verificatie?

Als je je favoriete zanger, merk, beroemdheid of professioneel sportteam volgt op TikTok, heb je misschien een blauw vinkje naast hun gebruikersnaam zien staan. Dit is een verificatiesymbool of -badge die TikTok aanbiedt zodat je beter geïnformeerde keuzes kunt maken over de content die je bekijkt en de accounts die je volgt.

Als je goedgekeurd bent voor TikTok-verificatie, ontvang je een verificatiebadge. Een verificatiebadge betekent dat we hebben bevestigd dat het account toebehoort aan de persoon of het merk die het vertegenwoordigt. Dat betekent dat je zeker weet dat de geverifieerde accounts die je volgt, precies zijn wie ze zeggen dat ze zijn, in plaats van een parodie- of fanaccounts. Als maker helpt de verificatiebadge om vertrouwen op te bouwen bij je volgers. Of je nu een individu, non-profit, instelling, bedrijf of officiële merkpagina bent, de geverifieerde badge voegt een belangrijke laag van duidelijkheid toe binnen de TikTok-community.

Bepalen of een account is geverifieerd op TikTok

Een verificatiebadge is het blauwe vinkje dat naast je gebruikersnaam van een TikTok-account wordt weergegeven.

Als een account geen verificatiebadge heeft naast de gebruikersnaam, maar wel ergens anders in het profiel (zoals de bio), dan is het geen geverifieerd account. Alleen wij kunnen verificatiebadges toekennen aan TikTok-accounts en ze worden altijd op dezelfde plaats weergegeven.

Geverifieerd account

Geverifieerd account

Geverifieerd worden op TikTok

Je kunt een TikTok-verificatieaanvraag invullen om in aanmerking te komen voor een verificatiebadge. We bekijken een aantal factoren voordat we een verificatiebadge toekennen, zoals of het account actief, authentiek, opmerkelijk en uniek is. Bij het toekennen van een verificatiebadge, kijken we niet naar het aantal volgers of likes van een account.

Enkele accountvereisten waarnaar we kijken voor verificatie zijn:
•
Actief: je moet in de afgelopen 6 maanden op TikTok zijn ingelogd.
•
Authentiek: je account vertegenwoordigt een echte persoon, bedrijf of entiteit. We accepteren één verificatie per bedrijf of persoon, behalve in unieke situaties, zoals taalspecifieke accounts of aanvullende merkaccounts en accounts van gelieerde ondernemingen. Als je een bedrijf, instelling of entiteit bent, moet het e-maildomein dat je opgeeft in je aanvraag je vertegenwoordigen, zoals @tiktok.com. Als je je e-maildomein niet kunt opgeven, kunnen we om aanvullende documentatie vragen. Je gebruikersnaam moet ook lijken op je bedrijfsnaam.
•
Compleet: je account moet openbaar zijn en een compleet profiel hebben met een gebruikersnaam, bio, profielfoto en minimaal één bericht.
•
Opmerkelijk: je moet worden genoemd in meerdere nieuwsbronnen. Persberichten en gesponsorde of betaalde media nemen we niet in aanmerking.
•
Veilig: 2-stapsverificatie moet zijn ingeschakeld op je account met een geverifieerd e-mailadres. Dit zorgt ervoor dat het account de authentieke eigenaar behoudt en veilig is voor kwaadwillenden. Lees hoe je 2-stapsverificatie inschakelt.

Het is ook belangrijk dat alle accounts, inclusief geverifieerde accounts, zich aan onze Communityrichtlijnen en Gebruiksvoorwaarden houden om ervoor te zorgen dat TikTok een veilig, leuk platform voor iedereen blijft. Geverifieerde accounts vormen daarop geen uitzondering. Een verificatiebadge houdt geen aanbeveling door TikTok in en we behouden ons het recht voor om verificatie te weigeren of in te trekken voor accounts die kunstmatige of niet-authentieke activiteit gebruiken om aan één of meer van de bovenstaande criteria te voldoen.

Daarnaast nemen we nooit rechtstreeks via e-mail, chatberichten of andere communicatievormen contact op met gebruikers om te vragen om een verificatiebadgeverzoek, tenzij je een Account voor Overheden, Politici en Politieke Partijen (AOPPP) gebruikt. Als je een AOPPP hebt, kunnen we contact met je opnemen om je verificatieproces te stroomlijnen of om je te helpen met je aanvraag en je accountgegevens. Als je een verdachte e-mail of een ander bericht ontvangt waarin je wordt gevraagd om je account te verifiëren, meld dit dan. Meer informatie over het vermijden van phishing op TikTok.

Verificatie verzoeken op TikTok

Zo verzoek je verificatie van je TikTok-account:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op
Menu ☰ en selecteer vervolgens Instellingen en privacy.
3. Tik op
Account.
4. Tik op
Verificatie.
5. Tik op
Start en volg de stappen om een verificatieaanvraag in te dienen.
   ༚  Als je een zakelijk account hebt, kun je alleen een zakelijke verificatie aanvragen.
   ༚  Als je een persoonlijk account hebt, kun je persoonlijke of institutionele verificatie aanvragen.
   ༚  Als je bent geregistreerd als een account van een overheid, politicus of politieke partij (AOPPP), kun je alleen institutionele verificatie aanvragen.

Ter ondersteuning van je aanvraag voor een verificatiebadge moet je geloofwaardige mediavermeldingen verstrekken, zoals nieuwsartikelen. Als we je na het beoordelen van je aanvraag geen TikTok-verificatiebadge toekennen, kun je 30 dagen nadat we je hiervan op de hoogte hebben gesteld een nieuwe aanvraag indienen.

Let op: deze functie is momenteel nog niet overal beschikbaar. Als je geen verificatieaanvraag in de app kunt indienen, kun je via ons online formulier een verzoek indienen.

Kun je verzoeken je verificatie te verwijderen?

Het is niet mogelijk om je verificatiebadge te verwijderen. We verwijderen je verificatiebadge echter wel als je je gebruikersnaam wijzigt.

Hoeveel kost het om geverifieerd te worden?

We brengen geen kosten voor verificatie in rekening. Entiteiten die beweren TikTok-verificaties te verkopen, zijn niet aan ons verbonden.

Waarom kan TikTok de verificatie verwijderen?

We kunnen een verificatiebadge op elk moment en zonder kennisgeving verwijderen.

Enkele redenen voor verwijdering zijn:
•  Het account is overgedragen aan een andere eigenaar, waardoor de verificatie niet-authentiek is.
•  De gebruikersnaam is gewijzigd, dus de accounteigenaar moet opnieuw verificatie verzoeken.
•  Het accounttype is gewijzigd in zakelijk, persoonlijk of instelling.
•  Het account heeft herhaaldelijk of in ernstige mate onze Communityrichtlijnen of Gebruiksvoorwaarden geschonden.