Sekretess- och säkerhetsinställningar för tonåringar

Hoppa till ett avsnitt

Privat konto  •  Föreslå ditt konto för andra  •  Nedladdning av videor  •  Vilka kan skicka direktmeddelanden till dig  •  Vilka kan göra Duett med dina videor  •  Vilka kan använda Sammanfoga med dina videor och Stories  •  Vilka kan kommentera dina videor  •  Vilka kan skapa dekaler med dina videor

På TikTok vill vi skapa en säker och välkomnande community för alla. När tonåringar börjar skapa en identitet på internet är det viktigt att de lär sig om och går igenom sina sekretessinställningar och kontroller. Här är några av våra förinställda sekretessinställningar för personer under 18 år.

Obs! TikTok är tillgängligt för personer som är minst 13 år (eller andra åldrar, vilket anges i vår sekretesspolicy och våra användningsvillkor).

Privat konto

Du kan ändra ditt konto till offentligt eller privat via inställningen
Privat konto.

13–15 år
•  Ditt konto är inställt på
Privat som standard.
•  Det innebär att endast personer du godkänner kan följa dig, titta på dina videor, LIVE-videor, biografi, gilla-markeringar samt dina listor med följare och personer du följer.
•  Andra kan inte göra Duett, Sammanfoga, ladda ned dina videor eller lägga till dina inlägg i Stories.

16–17 år
Du kan välja ett privat eller offentligt konto när du registrerar dig på TikTok. Om du inte väljer ett offentligt konto, eller väljer alternativet
Påminn mig senare, ställs ditt konto in som Privat.

Om du väljer ett privat konto:
•  Enbart personer du godkänner kan följa dig, visa dina videor, LIVE-videor, biografi, gilla-markeringar samt dina listor med följare och personer du följer.
•  Andra kan inte göra Duett, Sammanfoga, ladda ned dina videor eller lägga till dina inlägg i Stories.

Om du väljer ett offentligt konto:
•  Alla kan följa dig.
•  Om du inte justerar dina sekretessinställningar visas din profil och dina videor för, och kan delas av, alla på och utanför TikTok, oavsett om de har ett TikTok-konto eller inte.
•  Ditt innehåll kan visas i sökmotorer, bloggar, inlägg i sociala medier och på nyhetswebbplatser.
•  Andra kan göra Duett, Sammanfoga och ladda ned dina videor beroende på dina sekretessinställningar.

Tänk på att ditt namn, användarnamn och profilfoto alltid visas för alla på och utanför TikTok, oavsett om kontot är privat eller offentligt. Du kan alltid begränsa synligheten för enskilda inlägg genom att ändra videoinställningarna så begränsas dina inlägg till den målgrupp du väljer.

Föreslå ditt konto för andra

Med inställningen
Föreslå ditt konto för andra kan du hantera några av sätten som vi föreslår ditt konto för andra på TikTok.

13–17 år
•  Det här är inställt på
Av oavsett om kontot är privat eller offentligt. Du kan slå på den här kontrollen i sekretessinställningarna.

18 år och över
•  Det här är inställt på
.
•  Det innebär att ditt konto kan föreslås för andra på TikTok. Du kan granska inställningarna för
Föreslå ditt konto för andra om du vill ändra hur vi föreslår ditt konto för andra.

Nedladdning av videor

Du kan hantera om andra får ladda ned dina videor och dela nedladdningar i andra appar och webbplatser via inställningen
Nedladdning av videor.

13–15 år
•  Det här är inställt på
Av och kan inte ändras, även om du har ett offentligt konto.

16–17 år
•  Det här är inställt på
Av.
•  Om du har ett offentligt konto kan du slå
det om du vill tillåta att andra får ladda ned dina videor på TikTok.

Obs! Om inställningen är av kan andra ändå dela en länk till din video.

Vilka kan skicka direktmeddelanden till dig

Du kan hantera vilka som får skicka direktmeddelanden till dig via inställningen
Vilka kan skicka direktmeddelanden till dig.

13–15 år
•  Direktmeddelanden är inte tillgängligt, oavsett om kontot är privat eller offentligt.

16–17 år
Oavsett om ditt konto är privat eller offentligt:
•  Det här är inställt på
Ingen som standard.
•  Du kan ändra det till
Föreslagna vänner (följare som du också följer och personer som du kanske känner) eller Vänner (följare som du också följer) i sekretessinställningarna.

Vilka kan göra Duett med dina videor

I inställningen
Vilka kan göra Duett med dina videor väljer du vilka som får använda din video i en Duett. En Duett-video kombinerar två videor (din video och en video från en annan person) i en delad skärmvideo.

13–15 år
•  Ingen kan göra Duett med dina videor och det går inte att ändra det. Det här är inställt på
Bara jag i sekretessinställningarna.
•  Du kan göra Duett med andras videor.

16–17 år
Om du väljer ett privat konto
•  Ingen kan göra Duett med dina videor och det går inte att ändra det. Det här är inställt på
Bara jag i sekretessinställningarna.

Om du väljer ett offentligt konto:
•  Det här är inställt på
Vänner (följare som du också följer). Det innebär att personer du följer på TikTok som också följer dig kan göra Duett med dina videor.
•  Du kan ändra det till
Alla eller Bara jag i sekretessinställningarna.
•  När du publicerar en video kan du inaktivera
Tillåt Duett så att andra inte kan göra Duett med dina videor.

Obs! Du måste ha ett offentligt konto för att tillåta andra att göra Duett med dina videor.

Vilka kan använda Sammanfoga med dina videor

I inställningen
Vilka kan använda Sammanfoga med dina videor väljer du vilka som kan använda din video i Sammanfoga. I en Sammanfoga-video kan andra använda en del av din video som en del av sin egen video.

13–15 år
•  Ingen kan använda Sammanfoga med dina videor och det går inte att ändra det. Det här är inställt på
Bara jag i sekretessinställningarna.
•  Du kan använda Sammanfoga med andras videor.

16–17 år
Om du väljer ett privat konto:
•  Ingen kan använda Sammanfoga med dina videor och det går inte att ändra det. Det här är inställt på
Bara jag i sekretessinställningarna.

Om du väljer ett offentligt konto:
•  Det här är inställt på
Vänner (följare som du också följer). Det innebär att personer du följer på TikTok som också följer dig kan använda Sammanfoga med dina videor.
•  Du kan ändra det till
Alla eller Bara jag i sekretessinställningarna.
•  När du publicerar en video kan du inaktivera
Tillåt Sammanfoga så att andra inte kan använda Sammanfoga med dina videor.

Obs! Du måste ha ett offentligt konto om du vill tillåta andra att använda Sammanfoga med dina videor.

Vilka kan kommentera dina videor och Stories

Du kan ändra vilka som får kommentera dina videor i inställningen
Vilka kan kommentera dina videor och Stories.

13–15 år
Beroende på om ditt konto är privat eller offentligt:
•  Det här är inställt på
Vänner (följare som du också följer). Det innebär att personer som du följer på TikTok som också följer dig kan kommentera dina videor.
•  Du kan ändra det till
Ingen i inställningarna. Du kan inte ändra det till Följare (om du har ett privat konto) eller Alla (om du har ett offentligt konto).
•  När du publicerar en video eller Story kan du inaktivera
Tillåt kommentarer för att hindra andra från att kommentera dina videor.

16–17 år
Om du väljer ett privat konto:
•  Det här är inställt på
Följare. Det innebär att personer som du följer på TikTok kan kommentera dina videor och Stories.
•  Du kan ändra det till
Vänner (följare som du också följer) eller Ingen i inställningarna.
•  När du publicerar en video eller en Story kan du stänga av
Tillåt kommentarer för att hindra andra från att kommentera dina videor.

Om du väljer ett offentligt konto:
•  Det här är inställt på
Alla. Det innebär att alla som har ett TikTok-konto kan kommentera dina videor och Stories.
•  Du kan ändra det till
Vänner (följare som du också följer) eller Ingen i inställningarna.
•  När du publicerar en video eller Story kan du stänga av
Tillåt kommentarer för att hindra andra från att kommentera dina videor.

Vilka kan skapa dekaler med dina videor

Du kan ändra vilka som får skapa dekaler med dina videor i inställningen
Vilka kan skapa dekaler med dina videor.

13–15 år
•  Andra kan inte skapa dekaler med någon av dina publicerade eller framtida videor, oavsett om ditt konto är privat eller offentligt. Det här är inställt på
Bara jag i sekretessinställningarna.

16–17 år
Om du väljer ett privat konto:
•  Andra kan inte skapa dekaler från någon av dina publicerade eller framtida videor. Det här är inställt på
Bara jag i sekretessinställningarna.

Om du väljer ett offentligt konto:
•  Det här är inställt på
Vänner (följare som du också följer) som standard. Tänk på att kontrollen för Tillåt dekaler är inaktiverad som standard för var och en av dina videor i sekretessinställningarna.
•  Det innebär att personer du följer på TikTok som också följer dig kan skapa dekaler med dina videor om inställningen
Tillåt dekaler är aktiverad för var och en av dina videor.
•  Du kan ändra inställningen när som helst till
Alla eller Bara jag i sekretessinställningarna.

Ta reda på mer om hur du hanterar sekretessinställningarna för dekaler i dina TikTok-videor.