Privacy- en veiligheidsinstellingen voor tieners

Ga naar een onderdeel

Standaard privacyinstellingen op TikTok  •  Accountprivacy op TikTok beheren  •  Je account aanbevelen aan anderen op TikTok  •  Videodownloads beheren  •  Wie kan je op TikTok een direct bericht sturen  •  Wie mag een Duet doen met je video's op TikTok  •  Wie kan je video's aanhechten op TikTok  •  Wie kan een reactie plaatsen bij je berichten en stories op TikTok  •  Wie kan stickers maken met je berichten op TikTok

Standaard privacyinstellingen op TikTok

Bij TikTok willen we een veilige en uitnodigende community creëren voor iedereen. Als tieners een online aanwezigheid beginnen op te bouwen, is het belangrijk dat ze hun privacyinstellingen en controlemechanismen leren kennen en controleren.

TikTok is beschikbaar voor mensen van 13 jaar en ouder (of andere leeftijden zoals aangegeven in ons Privacybeleid en onze Gebruiksvoorwaarden). Om je experience te beschermen, hebben we standaard privacyinstellingen voor functies op basis van je leeftijd. Sommige functies zijn mogelijk pas voor je beschikbaar als je 16 of 18 wordt. Afhankelijk van je leeftijd kun je de privacyinstellingen op elk moment aanpassen, ook wanneer je je aanmeldt voor TikTok of wanneer een functie voor jou beschikbaar wordt.

Meer informatie over TikTok voor mensen onder de 18 lees je in het Jongerenportaal. Voor meer informatie over het beheren van je privacy ga je naar ons Veiligheidscentrum.

Je accountprivacy beheren op TikTok

Je kunt je account wijzigen in openbaar of privé met de instelling Privéaccount.

13 t/m 15 jaar

•  Je account is standaard op privé ingesteld. Alleen mensen die je goedkeurt, kunnen je volgen en je video's, bio, likes en je volgers- en volglijst bekijken.

•  Anderen kunnen geen Duet doen met je video's, Aanhechten aan je video's of je video's downloaden. Ze kunnen ook niet je berichten toevoegen aan hun Story.

16 tot 17 jaar

Als je je aanmeldt bij TikTok, staat je account standaard ingesteld op privé. Als je niet kiest voor een openbaar account of als je Herinner mij later selecteert, kun je dit op elk moment aanpassen in je privacyinstellingen.

Als je voor een privéaccount kiest:

•  Alleen mensen die je goedkeurt kunnen je volgen en je video's, bio, likes en je volgers- en volglijst bekijken.

•  Anderen kunnen geen Duet doen met je video's, Aanhechten aan je video's of je video's downloaden. Ze kunnen ook niet je berichten toevoegen aan hun Story.

Als je voor een openbaar account kiest:

•  Iedereen kan je volgen.

•  Als je je privacyinstellingen niet aanpast, kan iedereen op of buiten TikTok je profiel en video's zien en ze delen, of ze nu een TikTok-account hebben of niet.

•  Je content kan worden getoond in zoekmachines, blogs, berichten op sociale media en op nieuwssites.

•  Afhankelijk van je privacyinstellingen kunnen mensen een Duet doen met je video's, Aanhechten aan je video's en je video's downloaden.

Onthoud dat of je account nu privé of openbaar is, je nickname, gebruikersnaam en profielfoto altijd zichtbaar zijn voor iedereen op en buiten TikTok. Je kunt altijd de zichtbaarheid van je berichten individueel beperken door je privacyinstellingen te wijzigen. Je berichten worden dan beperkt tot het publiek dat je selecteert.

Je account voorstellen aan anderen op TikTok

Je kunt een aantal manieren waarop we je account aan anderen voorstellen op TikTok beheren met de privacyinstelling Je account voorstellen aan anderen.

Van 13 t/m 17 jaar
•  Of je account nu privé of openbaar is, deze instellingen zijn uitgeschakeld. Je kunt ze aanzetten in je privacyinstellingen.
•  Als je jonger bent dan 18, wordt je account niet voorgesteld aan wederzijdse contacten.

Gebruikers van 18 jaar en ouder
•  Deze instelling is standaard ingeschakeld. Je kunt dit uitschakelen in je privacyinstellingen.
•  Je kunt de instellingen voor Je account voorstellen aan anderen bekijken als je wilt wijzigen hoe we je account aan anderen voorstellen.

Videodownloads beheren

Je kunt beheren of anderen je video's mogen downloaden en downloads mogen delen met andere apps en websites met de instelling Videodownloads.

13 t/m 15 jaar
•  Deze instelling is ingesteld op uit en kan niet worden gewijzigd, zelfs als je een openbaar account hebt.

16 tot 17 jaar
•  Als je account privé is of als je jonger bent dan 16, is deze functie standaard uitgeschakeld.
•  Als je een openbaar account hebt, kun je dit inschakelen als je wilt toestaan dat je video's worden gedownload door andere mensen op TikTok.

Opmerking: als deze instelling is uitgeschakeld, kunnen mensen nog wel een link naar je video delen.

Wie je op TikTok een direct bericht kan sturen

Je kunt beheren wie jou directe berichten mag sturen in de privacyinstellingen.

13 t/m 15 jaar
•  Of je account nu privé of openbaar is, directe berichten zijn niet beschikbaar.

16 tot 17 jaar
Of je account nu privé of openbaar is:
•  Deze instelling is standaard ingesteld op Niemand.
•  Je kunt deze instellingen wijzigen in Voorgestelde vrienden (volgers die je terugvolgt en mensen die je misschien kent) of Vrienden (volgers die je terugvolgt) in je privacyinstellingen.

Wie mag een Duet doen met je video's op TikTok

Je kunt kiezen wie je video's mag gebruiken in een Duet. Een Duet-video combineert twee video's (jouw video en een video van iemand anders) in één splitscreenvideo.

13 t/m 15 jaar
•  Niemand kan een Duet doen met je video's. Dit kan niet worden gewijzigd. Deze optie is ingesteld op Alleen jij in je privacyinstellingen.
•  Je kunt een Duet doen met de video's van anderen.

16 tot 17 jaar
Als je voor een privéaccount kiest:
•  Niemand kan een Duet doen met je video's. Dit kan niet worden gewijzigd. Deze optie is ingesteld op Alleen jij in je privacyinstellingen.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Deze optie is ingesteld op Vrienden (volgers die je terug volgt). Dit betekent dat mensen die je volgt op TikTok en die jou ook volgen een Duet kunnen doen met je video's.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in Iedereen of Alleen jij in je privacyinstellingen.
•  Wanneer je een video plaatst, kun je Duet toestaan uitschakelen, zodat anderen geen Duet kunnen doen met je video.

Opmerking: je moet een openbaar account hebben om anderen toe te staan een Duet te doen met je video's.

Wie mag je video's Aanhechten op TikTok

Je kunt kiezen wie je video's mag Aanhechten. Met een Aanhechtvideo kan iemand anders een deel van je video gebruiken als onderdeel van een eigen video.

13 t/m 15 jaar
•  Niemand kan Aanhechten aan video's. Dit kan niet worden gewijzigd. Deze instelling is ingesteld op Alleen jij in je privacyinstellingen.
•  Je kunt Aanhechten aan de video's van anderen.

16 tot 17 jaar
Als je voor een privéaccount kiest:
•  Niemand kan je video's Aanhechten. Dit kan niet worden gewijzigd. Deze instelling is ingesteld op Alleen jij in je privacyinstellingen.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Deze instelling is ingesteld op Vrienden (volgers die je terug volgt). Dit betekent dat mensen die je volgt op TikTok en die jou ook volgen je video's mogen Aanhechten.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in Iedereen of Alleen jij in je privacyinstellingen.
•  Wanneer je een video plaatst, kun je Aanhechten toestaan uitschakelen, zodat anderen je video niet kunnen Aanhechten.

Opmerking: je moet een openbaar account hebben om anderen toe te staan om Aan te hechten aan je video's.

Wie mag reageren op je berichten en Stories op TikTok

Je kunt via je privacyinstellingen wijzigen wie een reactie kan plaatsen op je berichten en Stories.

13 t/m 15 jaar
Ongeacht of je account privé of openbaar is:
•  Deze instelling is ingesteld op Vrienden (volgers die je terug volgt). Dit betekent dat mensen die je volgt op TikTok en die jou ook volgen, een reactie kunnen geven op je berichten.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in Niemand in je instellingen. Je kunt dit niet wijzigen in Volgers (als je een privéaccount hebt) of Iedereen (als je een openbaar account hebt).
•  Wanneer je een bericht plaatst, kun je Reacties toestaan uitschakelen om ervoor te zorgen dat anderen niet kunnen reageren op je video.

16 tot 17 jaar
Als je voor een privéaccount kiest:
•  Deze instelling is ingesteld op Volgers. Dit betekent dat mensen die je volgen op TikTok een reactie kunnen geven op je berichten.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in Vrienden (volgers die je terug volgt) of Niemand in je instellingen.
•  Als je berichten plaatst, kun je Reacties toestaan uitschakelen om te voorkomen dat anderen een reactie geven op je berichten.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Deze instelling is ingesteld op Iedereen. Dit betekent dat iedereen met een TikTok-account een reactie kan geven op je berichten en Stories.
•  Je kunt deze instellingen wijzigen in Vrienden (volgers die je terug volgt) of Niemand in je instellingen.
•  Als je berichten plaatst, kun je Reacties toestaan uitschakelen om te voorkomen dat anderen een reactie geven op je berichten.

Wie mag stickers maken met je video's op TikTok

Je kunt wijzigen wie stickers mag maken met je video's.

13 t/m 15 jaar
•  Of je account nu privé of openbaar is, anderen kunnen geen stickers maken van je geplaatste en toekomstige video's. Deze instelling is ingesteld op Alleen jij in je privacyinstellingen.

16 tot 17 jaar
Als je voor een privéaccount kiest:
•  Anderen kunnen geen stickers maken van je geplaatste en toekomstige video's. Deze instelling is ingesteld op Alleen jij in je privacyinstellingen.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Deze instelling is standaard ingesteld op Vrienden (volgers die je terug volgt). Houd er rekening mee dat de instelling Stickers toestaan bij het plaatsen van een video standaard is uitgeschakeld. Dit betekent dat mensen die je volgt op TikTok en die jou ook volgen, stickers van je video's kunnen maken zolang je de instelling Stickers toestaan voor al je video's inschakelt.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in Iedereen of Alleen jij in je privacyinstellingen.

Meer informatie over privacyinstellingen voor stickers beheren voor je TikTok-video's.

Houd er rekening mee dat als je ouder of voogd je account beheert via Gezinskoppeling, dit gevolgen kan hebben voor de manier waarop je zelf je privacyinstellingen aanpast. Lees meer over Gezinskoppeling in ons Veiligheidscentrum.