Over directe berichten op TikTok  •  Wie directe berichten kan sturen op TikTok  •  Je directe berichten vinden  •  Een direct bericht sturen  •  Een berichtverzoek sturen  •  Stickers gebruiken in een direct bericht  •  Groepschats op TikTok

Over directe berichten op TikTok

Directe berichten (DM's) helpen je om contact te maken met je vrienden en de community op TikTok. Berichten houdt in dat je berichten en TikTok-video's rechtstreeks kunt sturen en ontvangen op TikTok.

Met directe berichten op TikTok kun je:
•  TikTok-video's delen met anderen.
•  Berichten sturen naar en ontvangen van wederzijds gevolgde vrienden, voorgestelde vrienden en contactpersonen, en mensen die je misschien kent.
•  Privacyinstellingen aanpassen om te bepalen wie jou directe berichten kan sturen.
•  Instellingen voor meldingen aanpassen.
•  Accounts en content melden die onze Communityrichtlijnen schenden.
•  Controleren wie jouw directe berichten heeft gelezen.
•  Bekijken wie actief is of recent actief is geweest.

Wie directe berichten kan sturen op TikTok

Directe berichten op TikTok zijn beschikbaar voor:
•  Geregistreerde accounthouders van 16 jaar en ouder. Ouders en voogden kunnen beperkingen voor deze functie instellen via Gezinskoppeling.
•  Iedereen die toestemming heeft om een direct bericht naar anderen te sturen. Je kunt instellen wie jou directe berichten mag sturen in de privacyinstellingen. Onthoud dat als je de instelling voor directe berichten wijzigt naar
Niemand, je geen directe berichten meer kunt ontvangen. Je hebt nog wel toegang tot je berichtengeschiedenis via je inbox, maar je kunt in die chats geen nieuwe directe berichten meer ontvangen.

Je directe berichten vinden

Zo bekijk je je directe berichten op TikTok:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op
Inbox.
2. Tik op een naam in de lijst om naar de chat te gaan.

Een direct bericht sturen

Je kunt content zoals TikTok-video's, effecten, hashtags of geluiden delen via een direct bericht.

Zo verstuur je content via een direct bericht:
1. Ga in de TikTok-app naar de video of andere deelbare content (zoals een effect, hashtag of geluid) die je wilt delen.
   ༚  Tik voor een zoekopdracht bovenaan op de knop
Zoeken en voer in de zoekbalk in waarnaar je op zoek bent.
   ༚  Je kunt ook rechtstreeks tikken op een effect, hashtag of geluid van een video om het te delen.
2. Tik op de knop
Delen. Voor video's kun je ook de video die je wilt delen ingedrukt houden.
3. Tik op de profielfoto van de persoon waarmee je de content wilt delen. Je kunt meerdere personen selecteren om mee te delen.
4. Voer een optioneel bericht in en tik vervolgens op
Versturen.

Onthoud dat je privévideo's niet kunt delen. Als de maker van de video de videostatus wijzigt van openbaar naar privé nadat je de video hebt gedeeld in een bericht, is de video niet beschikbaar en kun je deze niet bekijken.

Zo stuur je een direct bericht vanuit je inbox:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op
Inbox.
2. Vanaf hier:
   ༚  Als je recente berichten hebt, tik je op een naam in de lijst
Berichten om naar de chat te gaan.
   ༚  Als je iemand volgt en diegene je terugvolgt, tik dan bovenaan op de knop
Chat. Zoek de naam vervolgens op of tik op de naam om naar de chat te gaan.
3. Typ een bericht. Je kunt ook op de knop
Emoji tikken om GIF's, emoji's en stickers te versturen.
4. Tik op de knop
Versturen.
5. Om te antwoorden op een bericht, kun je ook de voorgestelde antwoorden gebruiken die worden weergegeven boven de berichtenbalk of onder een gedeelde video nadat je deze hebt gekeken. Voorgestelde antwoorden voor gedeelde video's zijn gebaseerd op de inhoud van de video. Deze functie is momenteel niet beschikbaar voor iedereen. Ook kun je, als je iemand volgt en deze jou terugvolgt, naar het profiel van deze persoon gaan en op
Bericht tikken om een direct bericht te sturen.

Onthoud dat je geen direct bericht kunt sturen naar iemand die jou volgt als deze persoon in de privacyinstellingen heeft ingesteld dat
Niemand een direct bericht kan sturen.

Een direct bericht sturen

Voordat je een direct bericht kunt sturen naar iemand die jou niet volgt, moet deze persoon je berichtverzoek accepteren.

Zo stuur je een berichtverzoek:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op
Inbox.
2. Tik bovenaan op de knop
Chat. Zoek de naam vervolgens op of tik op een naam om naar de chat te gaan. Een naam wordt alleen weergegeven als je die persoon volgt. Het maakt niet uit of die persoon jou wel/niet terugvolgt. Je kunt ook rechtstreeks naar het profiel van iemand gaan en op Bericht tikken.
3. Typ een bericht. Je kunt ook op de knop
Emoji tikken om een emoji te versturen.
4. Tik op de knop
Versturen.

Nadat je verzoek is geaccepteerd, kun je meer berichten sturen.

Enkele dingen die je moet weten over berichtverzoeken:
•  Je moet 18 jaar of ouder zijn om berichtverzoeken te kunnen ontvangen.
•  Je kunt in principe slechts één berichtverzoek sturen. Als de ontvanger de privacyinstellingen heeft ingesteld op
Iedereen, kun je drie verzoeken sturen.
•  Je kunt alleen directe berichten sturen naar iemand die je berichtverzoek accepteert. Als de ontvanger je verzoek verwijdert of niet reageert, kun je die persoon geen bericht sturen.
•  Je kunt geen berichten sturen naar iemand als je bent geblokkeerd om directe berichten te sturen, als de ontvanger je heeft geblokkeerd of als de privacyinstellingen van de ontvanger staan ingesteld op
Niemand.

Stickers gebruiken in een direct bericht

Zo verstuur je stickers in een direct bericht:
1. Ga in de TikTok-app naar de chat in je inbox.
2. Tik op de knop
Emoji op de berichtenbalk.
3. Tik op de knop
Stickerwinkel.
4. Kies een sticker die je wilt gebruiken op de tabbladen
Videostickers of Stickersets.

Voor videostickers
   ༚  Tik op een videosticker om deze te versturen in een direct bericht.
   ༚  Tik bovenaan op de filters om te sorteren op de populairste, nieuwste of trending stickers.
   ༚  Als je een sticker aan het tabblad Berichtfavorieten
wilt toevoegen, tik je op de knop Berichtfavorieten op de sticker. Tik er nog een keer op om de sticker te verwijderen uit je favorieten.
   ༚  Als je de stickergegevens wilt bekijken, houd je de sticker ingedrukt. Hier kun je ervoor kiezen om alle stickers van de maker op dienst profiel te bekijken, de originele video te bekijken of de sticker te melden.

Voor stickersets
   ༚  Als je een stickerset wilt opslaan, tik je op
Toevoegen. De stickerset wordt toegevoegd aan het stickerpaneel om deze in een direct bericht te kunnen gebruiken.
   ༚  Nadat je een stickerset hebt toegevoegd, tik je op
Gebruiken. Je wordt naar het stickerpaneel geleid, waar je een sticker kunt versturen in een direct bericht.
   ༚  Om al je opgeslagen stickersets te bekijken, tik je bovenaan op
Toegevoegd. Vanaf hier kun je de stickerset verslepen om de volgorde te wijzigen of tik op de knop Verwijderen naast de stickerset om deze te verwijderen.

Zo maak je een videosticker in een direct bericht:
1. Ga in de TikTok-app naar een direct bericht in je inbox.
2. Tik op de knop
Emoji.
3. Tik op het tabblad Berichtfavorieten
op de knop Sticker maken.
4. Kies een video op de tabbladen
Geliket, Geplaatst of Favorieten.
5. Bewerk de sticker indien nodig. Je kunt ervoor kiezen om tekst toe te voegen of de video bij te snijden. Als je klaar bent, tik je op
Volgende.
6. Vanaf hier:
   ༚  Schakel de instelling
Openbaar maken in of uit als je wilt kiezen wie jouw videosticker op TikTok kan vinden en gebruiken. Deze instelling is standaard ingeschakeld.
   ༚  Als je ervoor kiest de sticker openbaar te laten, kun je maximaal tien trefwoorden toevoegen om anderen je sticker makkelijker te laten vinden. Alleen tekst en emoji's zijn toegestaan.
7. Tik op
Sticker maken. Je sticker wordt toegevoegd aan het tabblad Berichtfavorieten in je directe berichten en is klaar voor gebruik. Als je de sticker wilt verwijderen uit je berichtfavorieten , houd je de sticker ingedrukt en tik je op Verwijderen.

Alle stickers die je maakt zijn ook beschikbaar via je profiel, waar je ze kunt versturen in een direct bericht, de oorspronkelijke video kunt bekijken, ze kunt toevoegen aan de stickerwinkel of ze kunt verwijderen. Meer informatie over stickers op TikTok.

Groepschats op TikTok

In een groepschat kun je meer dan één persoon tegelijk een direct bericht sturen. Maak je eigen groep of sluit je aan bij een bestaande groep.

Let op: groepschat is momenteel nog niet overal beschikbaar.

Een groepschat maken

Vanuit je inbox:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Inbox.
2. Tik bovenaan op de knop Chat. Je kunt ook tikken op een naam in de lijst Berichten om naar de chat te gaan en bovenaan tikken op de knop Meer opties
3. Selecteer de vrienden die je in de groep wilt opnemen. Denk eraan dat je alleen wederzijds gevolgde vrienden aan de groepschat kunt toevoegen.
4. Tik op Groepschat starten.

Vanuit een bericht:
1. Ga in de TikTok-app naar de video die je wilt delen.
2. Tik op de knop Delen of houd de video ingedrukt om de mogelijkheden voor delen te bekijken.
3. Selecteer Groepschat met vrienden maken en kies de vrienden met wie je wilt delen. Je kunt maximaal 31 personen kiezen.
4. Voer desgewenst een bericht in en tik op Verzenden.

Deelnemen aan een groepschat

Deelnemen aan een bestaande groepschat via een uitnodiging:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Inbox.
2. Tik op de uitnodiging.
3. Tik op Toetreden tot groep.

Houd er rekening mee dat alleen vrienden je kunnen uitnodigen voor groepschats, tenzij je privacyinstelling voor directe berichten is ingesteld op Niemand