För föräldrar och vårdnadshavare

Hoppa till ett avsnitt

Resurser för tonåringar och familjer  •  Ålderskrav på TikTok  •  Konton som ägs av förälder eller vårdnadshavare  •  Hantera din tonårings konto

Resurser för tonåringar och familjer

I takt med att en tonårings närvaro online ökar uppmuntrar vi deras familjer att ha regelbundna samtal om hur man bäst hanterar detta. Vårt mål är att skapa en trygg och välkomnande community för tonåringar på TikTok. Vi har resurser som hjälper dig och din tonåring att bättre hantera sin onlinenärvaro.

Mer information om digital säkerhet, inklusive våra säkerhets- och sekretessverktyg, finns i Guide för vårdnadshavare i vårt Säkerhetscenter.

Ålderskrav på TikTok

TikTok är tillgängligt för personer som är minst 13 år (eller andra åldrar, vilket anges i vår Sekretesspolicy och våra Användningsvillkor). Om du bor i USA och har ett barn under 13 år, kan du ta reda på mer om hur de kan skapa ett konto för att få åtkomst till en TikTok-upplevelse som är särskilt utformad för dem.

Om du är en förälder eller vårdnadshavare och vill att TikTok ska ta bort kontot för ditt barn under 13 år, kan du kontakta oss via vårt anmälningsformulär online. Om du däremot bor i USA måste du kontakta oss via detta webbformulär för sekretess.

Konton som ägs av förälder eller vårdnadshavare

Vi förstår att du som föräldrar eller vårdnadshavare kan välja att skapa ett konto som innehåller dina barn under 13 år. För att undvika att ett konto tas bort måste det tydligt framgå att det är en vuxen som äger det, inkluderat en vuxens medverkan i produktionen av innehållet. Om inte, stänger vi av kontot och om du anser att vi har gjort ett misstag kan du lämna in en överklagan.

Hantera din tonårings konto

Som förälder eller vårdnadshavare kan du anpassa inställningarna för din tonåring baserat på hens behov med Föräldrakontroll på TikTok.

Alla på TikTok kan avpublicera sitt konto genom att inaktivera eller permanent ta bort sitt konto. Om du är en förälder eller vårdnadshavare i Connecticut eller Florida i USA, kan du dessutom kontakta oss med ytterligare förfrågningar angående din tonårings konto.

Om din tonåring bor i Connecticut kan du begära att få ta bort eller avpublicera hens konto. Om din tonåring bor i Florida kan du begära att ta bort, korrigera eller ladda ner information som rör hens konto.

Viktigt att känna till:
• Du måste välja Connecticut eller Florida som stat för att fortsätta processen med begäran.
•  För att bekräfta din identitet ber vi om ett foto där du håller i din myndighetsutfärdade fotolegitimation. Du kan täcka för delar av din ID-handling om du har laglig rätt eller skyldighet att göra det.
•  Så snart vi har bekräftat din begäran påbörjar vi processen för att ta bort den information du har skickat, inkluderat eventuella selfies och foton av ditt ID.
•  Om din tonåring bor i Connecticut meddelar vi hen och avpublicerar eller tar bort kontot.
•  Om din tonåring bor i Florida meddelar vi hen innan vi tar bort kontot eller tillhandahåller en nedladdning av kontoinformationen.